Eurooppa Maahanmuutto

Europol: Valko-Venäjän laitonta siirtolaisuutta organisoitu sosiaalisessa mediassa

Europolin toimipaikka Haagissa (Alankomaat). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / OSeveno.

Europol julkaisi maanantaina 20.12. mediatiedotteen Valko-Venäjältä tulleiden laittomien siirtolaisten salakuljetukseen liittyvästä toiminnasta.

Joulukuun 16. päivänä yhteensä 455 sosiaalisen median tiliä, jotka edistävät laitonta maahanmuuttoa Valko-Venäjältä Eurooppaan, joutui laajamittaisen seurantatoiminnan kohteeksi.

Europolin Euroopan ihmissalakuljetuskeskus (EMSC) koordinoi yhdessä Europolin Euroopan terrorismintorjuntakeskukseen (ECTC) kuuluvan Euroopan Unionin Internetin Tutkimusyksikön (EU IRU) kanssa seurantatoimintaa, johon osallistui lainvalvontaviranomaisia Liettuasta, Latviasta, Virosta, Suomesta, Puolasta ja Saksasta.

Toimenpiteessä keskityttiin keräämään verkkosisältöä, jolla edistettiin laittomia maahanmuuttopalveluja Valko-Venäjältä Eurooppaan. Tähän sisältyi muun muassa sosiaalisen median tilejä, joilla mainostettiin väärennettyjen henkilöllisyystodistusten, passien, viisumien tai laittomien kuljetuspalvelujen myyntiä. Nämä tilit on siirretty verkkopalvelun tarjoajille ja pyydetty tarkistamaan, ovatko ne käyttöehtojen mukaisia, kerrotaan Europolin mediatiedotteessa.

Valko-Venäjän uutta siirtolaisreittiä mainostetaan voimakkaasti siirtolaisille sosiaalisessa mediassa ja pikaviestisovelluksissa, mikä on merkittävä vetovoimatekijä. Välittäjät käyttivät näitä verkkoalustoja väärin, mikä johti siirtolaisten lähtöjen ja laittomien rajanylitysten suureen kasvuun.

Seurantatoiminta on organisoitu osana laajempaa tukea, jota Europol tarjoaa EU:n jäsenvaltioille Valko-Venäjältä EU:hun suuntautuvan laittomien siirtolaisten salakuljetuksen torjunnassa.

 

Lähde: Europol

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

On se kumma miten noista itsenäisten valtioiden itsemääräämisoikeudesta aletaan lipsumaan. Ikää kuin olisin kuvitellut itseni ryntäilemään joidenkin maiden rajoille 70-luvulla ilman papereita, minuthan olisi ammuttu.(No täytyy sanoa, ehkä. Mielikuva kuitenkin toimii. Pitäisi toimia myös nyt). Ainakin sellainen kuva oli, nyt tuota kuvaa ei ole ja tulos on tämä. Koko tämä ihmisoikeustaistelu kääntyy itseään vastaan. Jos mitään ei tehdä sekasorrosta ovat vastuussa, no tiedätte ketkä. Maailma sotii ja se kai sitten on hyvä juttu. Suomi jonka väestö ei ole edes yhden suurkaupungin verran pelastaa koko maailman. Katsokaa punavihreät edes lapsienne perään ja opettakaa kansallismielisyyttä, myös suhteelisuudentajua, teillä itsellänne ei sitä ole. Tiedän että paljon toivottu.

Tuumailija

Entinen kaveri oli reissuhommissa ja kelkkoi menemään pitkin eurooppaa, silloin kun sellainen vielä oli. Sanavalmius ei ole aina hyvästä ja sen hän huomasi Tsekin rajalla.
Erinäisen tapahtuman seurauksena hänellä keitti hieman yli ja tuli lohkaisseeksi rajakonstaapelille; ” te olette sellainen kansa joka ei kuuhun tule koskaan pääsemään”.
Seurauksena oli sanktio, vaikka suomen passi oli silloin vielä olemassa, että hän istui autossa seuraavat 3 päivää kun jono meni vieressä rajan yli.

Ilkka Manttari

Olen törmännyt vähän vastaavaan. Sen joskus opin että rajavartijat ja byrokraatit ovat ihmisiä joita ei saa loukata. Täytyy vain myötäillä, oli se oikein tai ei. Ainhan sitä matkailija haluaa mennä vähempien ongelmien tavalla. Siis niellä täytyy kaikki. Näin siis euroopassa vielä 70-80-luvun taitteessa. On se aika mielenkiintoista kun länsimailla ei ole enää mitään rajoja mutta veronmaksajat velvoitetaan maksamaan veroja. Alkaa ihmetyttämään miksi. On se yleisesti hyväksytty käsitys että veroja maksetaan että saadaan oman maan ihmiset, myös varattomat hoidettua, myös terveydenhoito. Ei ollut kyse siitä että viisimiljoonainen kansa hoitaa koko maailman ongelmat, saattaahan Sanna näin luulla, hän tosin luulee että hän saa palkkansa jostakin pilvipalvelusta. Sitä ei ole. On vain suomalainen maanviljelijä ja karjankasvattaja. Kun maailmalla menee huonosti niin katsotaan miten sitten käy. No täytyy vielä sanoa että en kuulu kumpaankan ryhmään. Olen täysin kaupungitunut ja teknisen taustan omaava.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Olet niin oikeassa.Verojenmaksulla on tarkoitus pitää omat vähävaraiset,vammaiset ja jne elämässä kiinni ja terveydenhuollon,koulujen jne kustantamiseen.
Euroopan pinta-ala, vain kun karttaa katsoo ja päättelee,on ehkä Tunisia ja Libya yhteensä..saatikka sitten pikkuinen Suomi mutta kaikki afrikkalaiset tänne vaan…käsittämätöntä,ei pitäisi olla mitään vapaata reittiä mistään tulla laittomasti ja elätetään veronmaksajien rahoilla joiden alkuperäinen tarkoitus on ollut jotain ihan muuta,oman kansa elämää parantavaa!
Miten tämä homma meni näiden globalistien käsiin???Se pelko että kutsutaan nösseksi?Ne nössit on ihan siellä näiden vinkujien omissa porukoissa!Ne on niitä joiden mielestä pakkokeinot on jeeees vaikka eivät tajua että se seuraava pakko—voikin olla jo omaan nilkkaan kalahtava.
https://www.youtube.com/watch?v=SLWN6EI0ZzI
Mitä tätä seuraa?ei mitään hyvää ainakaan kun ihmisiä karsinoidaan valtiovallan puolelta.Saksa se taas….uskomatonta pashaa!Onneksi sakut näyttää mitä on menossa!
Samaa Joe tekee jenkeissä.Kuolemia ennustaa jouluna jos meette omaistenne luo…Sairasta!

Ilkka Manttari

Ihan pieni huomio. Ei noista mielenosoituksista juurikaan suomessa uutisoida. Niitä on paljon ja isoja, myös venäjällä, muista maista puhumattakaan. Elämme suomettumisen kaltaisessa kuplassa, TAAS.