Kotimaa Muu maailma Politiikka

Fennovoima peruutti Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen

Hanhikivi 1 -työmaa kesäkuussa 2021. Etualalla Fennovoiman hallintorakennus. Kuva: Flickr CC BY-NC-ND 2.0.

Fennovoima Oy toimitti 24.5.2022 työ- ja elinkeinoministeriöön ilmoituksen, jolla se peruu Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen. Yhtiö tiedotti 2.5.2022 päättäneensä venäläisen RAOS Projectin kanssa solmitun laitostoimitussopimuksen, kerrotaan Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisemassa tiedotteessa.

 

Yhtiö oli jättänyt valtioneuvostolle osoitetun rakentamislupahakemuksen ministeriöön kesäkuussa 2015, päivittäen sitä elokuussa 2015 ja huhtikuussa 2021.

Valtioneuvosto voi tehdä lähiviikkoina muodollisen päätöksen, joka päättää hallintotoimet hakemuksen käsittelemiseksi.

Lisätiedot:

ylijohtaja Riku Huttunen, TEM, p. 050 431 6518
teollisuusneuvos Liisa Heikinheimo, TEM, puh. 029 504 7035

Fennovoiman ilmoitus 23.5.2022 TEM:n teemasivulla (kirje Hakemus ja kuulutus -kohdassa)

Työ- ja elinkeinoministeriö

 

Aiheesta lisää:

Kansalainen julkaisi aiemmin uutisen Fennovoiman irtisanoessa venäläisyhtiö Raos Projectin hankkeen toukokuun alussa. Myös Partisaani uutisoi Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen edesottamuksista.

 

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Timovaan

Hyvä,ettei enempää ”susilaitoksia” Suomeen.Muualla maailmassa luovutaan ydinvoimasta,mutta Suomen hölmölässä ei ole vieläkään ymmärretty.
Pelkästään OL3 rakentamiseen käytetyillä rahoilla Suomi olisi ollut moneen kertaan omavarainen tuuli ja aurinkoenenergian osalta vuosikymmeniksi eteenpäin.
Muuten,Geotermiset energialaitokset olisivat paras korvaaja ydinvoimalle.
Suomessa on jo yksi koelaitos,joka tuottaa tasaisesti energiaa ympäri vuoden,ilman ongelmia.
Geoterminen energia on Globalisteille ja kirosana,koska se toisi energian hinnoille laskupainetta,niin siksi se EI käy..
Geotermisen energian valjastaminen kunnolla,nostaisi Suomen omavaraisuutta huomattavasti,mutta Suomen etu on eduskunnassa unohdettu jo vuosikymmeniä sitten.
Energiasta pitää maksaa koko ajan enemmän,eikä koskaan vähemmän.

Yrjö

En edellenkään ymmärrä, että jos meillä on kolme (3) venäläistä ydinvoimalaa tälläkin hetkellä käynnissä, niin miksi neljättä ei saa tehdä? Onhan se naapuri sotinut ennekin.
Tiedän vastauksen: USAn määräys. Näin tehdään työttömiä kun iso valta käskee ja meidän lampaat juoksee perässä.

ville vallaton

Juuri näin sillä venäläiset ydinvoimalat ovat toimineet Suomessa erinomaisesti. Tyhmät lampaat haluavat kipapäisten ”Kosher-teuraaksi”, siksi on tuhottava kaikki venäläinen Suomessa. Kannattaa aloittaa Suurkirkosta eli Nikolain kirkosta. Patsaitakin on runsaasti ja Porvoossa taitaa olla joitakin niin ”ikäviä” muistoja erään tsaarin avaamista valtiopäivistä, Pistetään kaikki matalaksi jotta seniilit ukot kuten Biden, Soros ja Rotschildit voivat ”jälleen rakentaa” uutta uljasta Marinin Suomea, ilman toksista suomalaista miestä!

Antioksennus

Ja sinä toinen, leninin patsaiden paikalle tulee kyllä joo soroksen ja biidenin patsaat logiikkasi on yhtä ulostetta kuin pakkoruotsin puolustajien muuten opeteltaisiin venäjää.. Voisit nyt hankkia kotiisi leninin ja stalinin patsaita joita voisit suudella joka aamu, päivä, ilta, nyt on ostajan markkinat voit saada edullisesti.
Ja mun puolesta voi tuhotakin kaiken sen raiskari porukan tekeleet täältä, niiden jotka säästetään laitetaan isotaulu johon voi vaihtaa numerot niiden uhreista kun kasvavat vaan hamaan tulevaisuuteen.
Ja muuten ihan sama mitä kirjoitat kun olet niin paljon venäjää puolustavaa roskaa kirjoittanut, että todennäköisesti kaikki kirjoittamasi liittyy siihen jollain tavalla.

Antioksennus

Sitten kun sulla on ne patsaat kotona niin muistat aina ennen näppäimistöön koskemista käydä suutelemassa johtajaa voit huomata, että se on turha kirjoitella minnekkään kun onni on jo siellä kotona ja täydellinen onni vain muuttomatkan päässä.

Antioksennus

Taisit yrjötä aivosi pihalle ”Tiedän vastauksen: USAn määräys.”, et taida tietää sitä, ettet oikein tiedä mitään.. Vai onko toi nimimerkki vitsi kun oksentaa aivopierun näppäimistölle joissa on aina kaikki päin…

Kane

Ottakaa se Hitachi jatkamaan projektia, ettei mene jo kulutetut rahat hukkaan. Ei missään tapauksessa ranskalaista tai amerikkalaista.

Tuumailija

Ei muuta kuin puskutraktorit paikalle, johan tietyt tahot ovat saaneet hyvät siivut korruptiona.
Aloitetaan uudelleen rakentamaan vaikka biomassalaitosta, osaavaa työvoimaa on saatavilla virosta, puolasta etc. jotka olivat rakentamassa äänekoskelle moista laitosta.

Jupi

Ranskalaiset voivat toimittaa voimalan joskus 30 luvun lopussa jos tilaa nyt

Pekka

Hitachi tai Toshiba.
Tai, mikseipä rakentaa itse? Osaamista löytynee jo tarpeeksi, ja laitoskokohan voisi olla pieni ja kompakti. Jos tulisi hyvä, sitä saattaisi jopa viedä muihin maihin.