Muu maailma Politiikka

Huthit sanovat ampuneensa kahta alusta Punaisellamerellä

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 4.0 DEED / Masoud Nazari.

Jemenin sionismia vastustavat huthit sanoivat tiistaina ampuneensa ohjuksia kahteen alukseen Punaisellamerellä, aiheuttaen vahinkoa molemmille aluksille. Huthit ovat kohdistaneet kaupallisiin aluksiin lennokki- ja ohjusiskuja Punaisellamerellä marraskuun puolivälistä lähtien kuvaillen tekojaan solidaarisuuden osoituksina palestiinalaisille Israelia vastaan Gazan sodassa.

Ryhmän sotilasedustaja sanoi ampuneensa meriohjuksia Star Nasiaan ja Morning Tideen. Kreikkalaisomisteisen Star Nasia, jota hallinnoi Star Bulk Carrier, vaurioitui räjähdyksessä, kertoi kreikkalaisen merenkulkuministeriön virkamies, lisäten, että miehistö ei loukkaantunut.

Yhdysvaltain armeijan Central Command sanoi huthien ampuneen kolme ohjusta Star Nasiaa kohti, joka raportoi lievistä vaurioista mutta ei loukkaantumisista.

Punaisenmeren hyökkäykset ovat häirinneet maailmanlaajuista merenkulkua ja pakottaneet yritykset reitittämään uudelleen pitemmille ja kalliimmille matkoille Etelä-Afrikan ympäri. Tarkoituksena on painostaa länsimaita talouden kautta lopettamaan tukensa Israelille, joka aiheuttaa sotia ja pakolaiskriisejä alueella.

Yhdysvallat ja Britannia alkoivat iskeä huthikohteisiin Jemenissä viime kuussa vastauksena hyökkäyksiin Punaisenmeren merenkulkuun eskaloiden sotaa alueella, jossa heidän ei tulisi edes olla.

Lähde: Reuters

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Alueen arabimaille on varmasti hankala paikka, kun Palestiinan arabeista saattaisi tulla pakolaisia. Yksikään islamilainen maa sillä seudulla ei missään nimessä halua näitä ”palestiinalaisia” eli Palestiinan arabeja omiin maihinsa. Egyptikin on todella kiukkuinen, jos heidän maahansa marssii näitä Palestiinan arabeja.