Muu maailma Politiikka

Israel murhasi Iranin vallankumouskaartin johtoa ohjusiskulla Syyriassa

Iranin vallankumouskaartin sotilaita (2021). Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 4.0 DEED / Tasnim News Agency.

Palestiinassa kansanmurhaa parhaillaan suorittava Israel pyrkii eskaloimaan Lähi-idän kireää tilannetta entisestään. Tällä kertaa se teki ohjusiskun Syyriassa murhaten useita Iranin vallankumouskaartin johtajia.

Isku kohdistui Iranin suurlähetystöön Damaskoksessa, mikä itsessään on röyhkeä hyökkäys toista valtiota kohtaan. Rakennus tuhoutui täysin iskussa.

Iranin ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian sanoi, että Israel rikkoi iskullaan ”kaikkia kansainvälisiä sopimuksia”.

Netanjahu on menettänyt henkisen tasapainonsa, koska hän on kohdannut tappion Gazassa eikä ole saavuttanut sionistien kunnianhimoisia tavoitteita”, Amir-Abdollahian sanoi tiedotteessa.

Iran vannoo kostavansa iskun. Tämä tarkoittaa, että tilanteet Lähi-idässä saattavat eskaloitua entisestään, mikä taas johtaa Eurooppaan kohdistuvaan pakolaisaaltoon.

Israel on mattopommittanut viime kuukaudet Palestiinaa, mikä on tuomittu kansanmurhana. Sotahuumassaan juutalaisvaltio pyrkiikin nyt saamaan lisää pommitettavia siviileitä uhrikseen.

Lähde: Yle

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Kuka on tuominnut kansanmurhana? Väittämiä liikkuu, mutta ne ovatkin propagandakoneistojen syöttämiä ”tietoja”.

Hamas on kaivanut tunneleita ja varastoja kaikkialle, myös siviilialueille talojen alle, sairaaloiden alle jne. ja siksi muuttanut ne sotilaskohteiksi.

Hamas on syyllinen siihen, että tulee paljon siviiliuhreja. Ei saa muuttaa siviilialueita ja sairaaloita sotilaskohteiksi. Siviiliuhrien lukumääriä kun esitellään, kerrotaan ”Palestiinan viranomaisten” kertomia lukuja, eli suolletaan Hamasin propagandaa.