Muu maailma Politiikka

Israel on tappanut yli 10 000 lasta kolmessa kuukaudessa

Pommitukset Gazassa, lokakuu 2023. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DEED / Wafa (Q2915969) in contract with a local company (APAimages).

Ainakin 10 600 lasta on kuollut Gazan kaistalla 7. lokakuuta jälkeen, mikä vastaa keskimäärin yli 100 kuollutta lasta päivässä. Uudet luvut Gazan terveysministeriöltä raportoi Aftenposten.

Yhteensä yli 24 285 palestiinalaista on kuollut ja yli 61 000 loukkaantunut Israelin hyökkäyksissä Gazan kaistalle 7. lokakuuta jälkeen uusien lukujen mukaan.

Lapset, naiset ja vanhukset muodostavat yli 75 prosenttia tähänastisista kuolleista, ministeriö ilmoittaa tiistaina. Israel itse kertoo kohdistavansa terrorinsa ainoastaan Hamasin sotilaisiin, mikä on todellisuuden valkopesua. Vähintään 10 600 lasta, 7 200 naista ja 1 049 vanhusta on tähän mennessä kerrottu kuolleen.

Ministeriö on aiemmin ilmoittanut, että tuhansia ihmisiä on edelleen loukussa ilmahyökkäyksissä tuhoutuneiden rakennusten raunioissa. Aftenpostenin mukaan Palestiinan ministeriön luvut katsotaan luotettaviksi organisaatioissa kuten YK:ssa ja Ihmisoikeusvalvontajärjestössä.

Useat Israelin ministerit ovat käyttäneet kansanmurhan kaltaisia ilmaisuja selittäessään sodan tarkoitusta, jota tukee USA ja suurin osa muusta länsimaailmasta.

Lähde: Fria Tider

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kalle Pelttari

Ilmoitetut lukemat ovat yhtä luotettavia kuin Venäläisten tappiot Ukrainan sodassa. Myös Venäjän ilmoittamat voitot ovat omaa luokkaansa. Kuukausi sitten Venäjä ilmoitti tuhonneensa 14 000 Urainalaista panssarivaunua, lentokoneita ja helikoptereita tuhansittain. On se valtavaa tuo Ukrainan sotateollisuus, kun kalustoa riittää vieläkin.

Ilkka

Yhtään ei olisi kuollut kun kiihko islamistit pysyisivät vain omiensa keskuudessa. Sekin auttaisi paljon jos HAMAS olisi muutakin kuin akkojen ja lasten selän taakse piiloutuva lauma.

Marko Kristian

Eihän sillä ole koskaan ollut väliä mitä tekee, vaan kuka tekee.
Israelilla on länsieliitin siunaus, niin saavat tehdä mitä vain, samoin kun USA.
Jos nyt lähi-idän maat, afrikan maita ym alkaisi toimittamaan aseita hamasille, niin se olisi sama asia kun me toimitamme aseita Ukrainalle.
Jos taas vähänkin arvostelee Israelin tekemisiä, niin se leimataan semisti antin tismiksi.

John Quiman

Monikohan tulee edes ajatelleeksi, että Gazan viranomaiset ovat kaikki yhtä kuin Hamas. Aika köyhää pitää sen tilastoja totena ja julkaista ikään kuin tosina.

Peter Kreisler

Varmaan näinkin, mutta tuskin Israel, jonka johto elää keskiajan taikauskossa, on ainakaan luotettavampi tietolähde.

Peter Kreisler

Niin ja tätä valittu kansa perustelee menneisyydessä kokemillaan vainoilla, herää vain kysymys mistä nämä aikaisemmat vainot ovat johtuneet.
Vastenmielistä katsella ja kuunnella uhriutumista sekä oman, itse aiheutetun, kohtalon käyttämistä perusteluna sekä oikeutuksena lasten ja siviilien murhaamiselle.
En ole niin sanotusti sodan kummankaan osapuolen puolella, mutta jokin moraali ja oikeudentaju pitäisi itseään sivistyskansana ja valittuina pitävillä ihmisillä olla.

Ilkka

Putin taitaa olla yhtä korkean moraalin omaava ? Hän työntää panslavistista aatettaan Ukrainaan, ja olettaa että se hyväksytään ilman vastaväitteitä.