Muu maailma

Israelin puolustusministeri: sota Libanonin kanssa alkaa pian

Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0).

Israel aikoo hyökätä Libanoniin, kertoo maan puolustusministeri Yoav Gallant. Gallantin mukaan Pohjois-Israeliin Libanonin rajalle sijoitetut joukot aloittavat toimintansa erittäin pian, ja heille on lähetetty lisävahvistuksia.

Tämä päätös joukkojen vahvistamisesta pohjoisrajalla osoittaa Israelin valmistautumista tilanteen mahdolliseen kiristymiseen alueella. Päätös seuraa jännitteiden kasvua Israelin ja Libanonin rajalla, erityisesti Hamasin hyökkäysten ja Israelin vastaisten massiivisten sotaoperaatioiden jälkeen Gazassa.

Lisäksi Hizbollahin säännölliset raketti-iskut Israelia vastaan Libanonista sekä Israelin iskut Hizbollahin kohteisiin Libanonissa ja Syyriassa ovat osa jatkuvaa konfliktia alueella. Gallantin mukaan myös reserviläisiä vapautetaan asteittain Gazan sotatoimista, jotta he voivat valmistautua tuleviin operaatioihin.

Tämä tulee tarkoittamaan jälleen yhtä Israelin kärjistämää sotaa alueella ja sitä myöten Eurooppaan kohdistuvaa pakolaisaaltoa.

Lähde: Yle

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Mitään pakolaisaaltoa ei tarvitse ottaa vastaan. Jos joku tekee niin, pitäköön omanaan. Meillä ei ole mitään velvoitetta jakaa taakkaa ( joka ihme kyllä on taakka vaikka sitä mainostetaan rikkautena. ) Libanon mullikat on sitä sakkia joka tuottaa takuuvarmat ongelmat siinä kuin Afrikankin keharitkin.

John Quiman

Pakolaisten tulee mennä lähialueille, kuten Syyriaan tässä tapauksessa.

Kääpä

Israel pitäisi pakottaa ottamaan pakolaisia maista mitä pommittaa. Suomella ei ole osaa eikä arpaa noissa sodissa eikä näin ollen myöskään saa tulla maahamme yhtäkään Niinkutsuttua pakolaista, joita tuskin olisi yksikään joka suomeen tulisi rajalle vinkumaan maahanpääsyä.

Marko Kristian

Tämä tulee tarkoittamaan jälleen yhtä Israelin kärjistämää sotaa alueella ja sitä myöten Eurooppaan kohdistuvaa pakolaisaaltoa.”
Niinhän nuo on Israelissa sanoneetkin että haluavat ”monikulttuuria” eurooppaan mahdollisimman paljon, mutta eivät suvaitse sitä omalle alueelleen.
Ja me hölmöläiset tuetaan Israelia siinäkin.

Peter Kreisler

Israel käy sotia, joita Yhdysvallat ei voi käydä itse. Euroopassa ei ymmärretä sitä, että Yhdysvallat on taloudellisesti Euroopan kilpailija ja Euroopan pakolaiskriisi heikentää Eurooppaa verraten Yhdysvaltoihin. Israel on hyvä bulvaani käymään sotia, sillä se voi selittää sotimisen pitkällisellä konfliktilla arabien kanssa sekä tietysti uskonnolla, tämä ilmenee esimerkiksi Benjamin Netanyahun selityksinä ”profetioista” ja ”Jumalan lupaamasta maasta”.
Yhdysvaltain on helppo ohjailla tilannetta, sillä Israel on sen sotilastuen varassa ja bulvaanina toimiminen onkin sotilaallisen tuen hinta.

Ilkka

Poliitikot ja siitäkin joukosta vain tietyt voivat tukea, mutta Suomen kansa ei tue.