Kulttuuri Muu maailma

Kurt Cobainin kitara myyty

Grunge-yhtye Nirvana oli 1990-alun suosituimpia yhtyeitä ja nostatti lyhyeksi jääneen grunge-alakulttuurin aallon.

Yhtyettä johtaneen Kurt Cobainin kitara, jota hän soitti vuonna 1991, Smells like teen spirit- kappaleen videolla, on myyty huutokaupassa 4,5 miljoonalla dollarilla (noin 4,2 miljoonaa euroa).

Vuoden 1969 Fender Mustang-kitaran osti yhdysvaltalaisen Indianapolis Colts-jalkapallojoukkueen toimitusjohtaja Jim Irsay.

Huutokauppakamari on kertonut, että Kurt Cobainin perhe aikoo lahjoittaa osan kauppasummasta hyväntekeväisyyteen.

Kurt Cobain teki itsemurhan 1994.

Lähde SVT

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Ei tainnut olla Cobain kovin rahoissaan, sillä Fender Mustang on yksi halvimmista kitaroista valmistajan hyllyssä. Niitä samoja sähkölankkuja hakkasi Jimi Hendrix päreiksi aina esitysten lopussa. Sivummenen sanottuna hendrix EI OLLUT mikään virtuoosi kitaransa kanssa, sillä tyhmäkin kuulee ettei artistilla ollut mitään ihmeellistä annettavaa kuulijoilleen. Sekavaa räminää, kielten venytystä ja soinnutonta sekoilua. LSD ja Heroiini aiheuttaa kyllä euforisen tunteen siinäkin vaiheessa, jopa katsomon puolella.

Tuumailija

Taisi rahat mennä viihdekäyttöön pääosin ja kavereille kanssa, kummallakin ”tähtösellä”, levy-yhtiöt ja managerit vetivät/-vät edelleen hyvät tuohet taskuihin ”tekijän”oikeuksilla.
Ei se viulusta ole kiinni miten se soi vaan soittajasta joka sitä soittaa.
Toki materiaalit ja rakenne vaikuttavat omalta osaltaan tiettyihin nyanssihin soimisessa sekä vireessä, siksi ammattisoittajilla on useampi instrumentti jotka soivat kukin omalla tavallaan.

Matti Virtanen

Oletkohan itse soittanut tai edes kuunnellut kitaraa edes rippileirillä iltanuotiolla :-7

jullipää

Kurt Cobain hajoitti kitaran käytännössä kaikilla keikoillaan. Kitarat olivat Mustangeja, Jaguareja ja näiden risteytyksiä (Jag-Stang). Muistan jostain lukeneeni, että hän paiskoi vähintään 300 kitaraa p..kaksi keikan päätteeksi.

45rmp

Ei suulas Ilkka mistään mitään tiedä, ymmärrä tai osaa arvioida eikä suhteuttaa. Sama kuvio toistuu musiikinkin suhteen.
Jimi soitti tiettyjä kitaroita ennen soolouraansa. Soolourallaan rikkoi ja poltti niitä tavaramerkki-kitaroita mitä käytti ja ne eivät olleet Mustangeita.
Kirjaimellisesti joka ikinen Jimiä kauemmin elänyt sähkökitaran ikoni huokaisisi Ilkan arvottomaan kommentointiin.
Harvinaisen innovatiivinen Jimi muutti kitaransoiton ja musiikin kirjoittamisen vain muutamassa vuodessa. Hän muutti henkisen lähestymisen musiikin soittoon, teknisen lähestymistavan (koska hänellä oli aivan uudenlainen soitto- ja sovitustyyli jossa soitti samanaikaista rytmiä ja liidiä ratkaisuilla ja kirjoittamisella joka ei muistuttanut ketään muuta, ja hän kykeni myös hetkessä improvisoimaan tätä tyyliä)
JA kompositionaalinen, musiikin kirjoittamisen suhteen. Jimi mullisti ennennäkemättömällä voimalla ja tyylillä. Hän kykeni sekä voimalliseen, myrskymäiseen ilmaisuun, että kaikkein hienovaraisempaan ja herkkään. Jimi oli oma lukunsa.
Joka häntä dissaa (saa olla tykkäämättä musiikista) pelkästään osoittaa oman lähes täydellisen musiikillisen typeryyden.
Se on täysin sama kuin dissaisi vaikkapa post-RubberSoul Beatlesia, Paganinia, Motzartia tai Miles Davisia ym.

Koko muusikoiden maailma kiittää Jimiä kun Ilkka puolestaan paskoo Jimin haudalle.

Ikonin tribuutti:
https://youtube.com/watch?v=jlSREYbQIyQ

Otto Kannan

Miksi tästä on tehty uutinen?
Nirvana ja grunge olivat yksi monista länsimaisen henkisen selkärangan murtajista. Yhtyeessä ja varsinkaan mieleltään heikossa Cobainissa ei ole mitään esimerkillistä eikä kunnioituksen tai ihailun arvoista. Kappaleet ovat pelkkää alakuloa, masennusta ja epätoivoa.

Ilkka Forsten

Siksi Cobainin suuhun päätyi haulikon piippu ja rumaa jälkeä siivottavaksi.

45rmp

Samaa mieltä Kurtista.
Sen sijaan Ilkka taas tapansa mukaan sylkee mitä suoli suuhun tuo.
Kurtilla oli jokin vatsasairaus joka oli hänelle erittäin kivulias muttei saanut apua. Tämäkin lisäsi Kurtin huumeiden käyttöä ”itselääkityksenä” kun ei saanut apua vaivaan. Kurt yritti itsemurhaa jo aiemmin. Lopulta onnistui kun ampui itseään torsoon, ei päähän kuten Ilkka ilkkuu. Saattoi liittyä sairauteen tuo tekotapakin.

murre riepunen

Romanialaisten oivallista haitarin soittoa olemme saaneet ihailla, vuosikymmeniä tämän kulttuurin alalajista jopa kaduilla annettu näytteitä rahvaalle, suurilla estraadeilla nämä esitykset tulevat oikeuksiinsa, mutta on ihanaa, että tämän kurjuuden keskellä osaamme arvostaa jatkuvan pilkan ja ivahuutojen kohteena olevien taide-esityksiä. Kaupan käynnin ohessa ehtivät sulosointuja näppäilemään. Vermossa majailevat hengenheimolaiset ovat osaavia musiikin taitajia, jolle maamme eliitti ei suo apurahoja, ei mitaleita, eikä kutsuja heru ” tämän kappaleen haluan kuulla ” esityksiin.

Punainen Paimio

Kyllä

Juha nelonen

Curt Cobain edustaa länsimaalaista kulttuurimarxilaista hapatusta, vain venäjällä osataan soittaa alkuperäistä oikeaa kitaraa eli balalaikkaa, kitara tekee ihmisistä alttiita valtamedian aivopesulle, balaikan soittajat ovat rehellisiä ja heihin voi aina luottaa, venäläiset ovat geeneiltään niin paljon parempia, että he tanssivat kaduilla balalaikan sulosoinnuissa ylistäen putinia, tähän ei eurooppalaiset pysty koska salaliitto on rappeuttanut heidän geeniperimän ja kuulon niin perinpohjaisesti, etteivät he ymmärrä jaloa, hienoa, loistavaa, maailman parasta balalaikka kulttuuria. Balalaikan soidessa voi kuulla totuuden Ria Novostilta.

Uusimmat uutiset