Kotimaa Kulttuuri Politiikka

Mielenosoitukset voivat aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa

Kuva: Wikimedia Commons.

Mielenosoitus torstaina 6.10. saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingin keskustassa. Poliisi on varautunut myös vastamielenosoituksiin.

Elokapina kertoo verkkosivuillaan osoittavansa mieltä Helsingissä joka päivä 5.−14.10. ja palaavansa Mannerheimintielle 6.10. kello 17. Paikka ei poliisin näkökulmasta ole mielenosoitukselle sopiva.

− Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen.

Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. Mikäli mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen.

Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon.

Poliisi

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Huvitti jälleen kerran kun luki ” tutkijoiden ” mielipiteitä kuluneen kesän helteistä. Lammaskatraalle julistettiin että nyt tuli näyttö ilmastonmuutoksesta mikä on IHMISEN aiheuttama. Euroopassa ei kuulemma ole ollut vastaavaa kuivuutta ja hellettä sitten keski-ajan.. Ahaa, mutta kertokaapas mikä sen silloin keskiajalla aiheutti. Olisin kiinnostunut kuulemaan asiallisen selityksen, ja samalla muistutan siitä että aina kun jotain tapahtuu, rynnätään kertomaan ettei vastaavaa ole milloinkaan koettu, paitsi että on. Sillä argumentilla mittaushistoriasta ei ole mitään merkitystä. Se kattaa hyvin lyhyen ajan maapallon koko historiasta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
ike

Pakko vastata kysymykseesi, lentoliikenne tietenkin, ainakin vihreiden mielestä.

Kata

😀 Niiiin, noitia oli paljon!

ike

😂

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=1JpwkeTBwgs

Ihan pakko laittaa tämä kun muistan että meilläKIN nimiteltiin trumppia ja sianpää oli pään paikalla valtalehdessä..ja nyt, kuinka oikeassa olikaan hän!
Merkkelin perkkelit ne vaan jargonia jauhoi…yhä leyhytyksen muodossa.

Uusimmat kommentit ovat hyviä….

juha II

Tuonkin sakin voisi laittaa siivoamaan teiden pientaria kaikenlaisesta luontoon kuulumattomista roskista!

Ennen vihreää puoluetta EI ollut MITÄÄN vastaavaa ympäristöterrorismia.

alkuperäinen Green Peacen perustaja on eronnut koko järjestöstä, koska vasemmisto on vallannut tämänkin järjestön kuten kommunistien taktiikkaan on läpi historian kuulunut. Lisäksi kommarit haistoivat rahan hajun, joka kasvavassa määrin alkoi koko toiminnan ympärillä pyörimään. Lisäksi kommunisti-liberaalit ovat kaapanneet Green Peacen politikikansa ja huliganisminsa levittämiseen kaikkialla maailmassa, jota tukevat George Soros, ylikansalliset suuret yritykset ja kansainväliset pankit. Eikä ole kovin suurta spekulointia, että rahaa kilisee YK:ltakin, sillä Agenda 2030 sisältää kaikki ylikansalliset koiruudet, jotka vain edistää Yhtä Maailmanhallitusta ja Rooman Paavi huolehtti Yhden Maailmanuskonnon sisäänajamisesta!

Ilkka Forsten

Linkola lähti vihreistä, koska ymmärsi ettei aate olekaan enää luonnon suojelua vaan vasemmistolaista propagandaa ja valtapyrkimyksiä. Jos keloapinat nyt olisivat loogisia, he torppaisivat itsensä Venäjän lähetystön eteen haittamaan sinne tapahtuvaa liikennettä, mutta ei, sitä ollaan taas tekemässä Suomalaisille estoja kun on käsky käynyt. Yksikään niistä ei maksa puolikasta puupenniä omasta elämästään, joten on helppoa olla vaatimassa polttonesteiden tai energian hintaan korotuksia aikana kun maan talous menee kuralle. Kun niiden pitäisi jaksaa ajatella mihin he ovat ajamassa myöskin omaa tulevaisuuttaan, ( mielipuolisen kallista elämistä, ilmastovalheen ympärillä, ) jätetään se kokonaan pois, ja keskitytään huutamaan kuinka 5.4 miljoonaa kuluttaa maapallon kaikki luonnonvarat kolmeen kertaan / vuosi.

Miten helv****ä he olettavat sen edes teoriassa mahdolliseksi ? Jos maailmassa kulutusta tuottaa reilut 8 miljardia sierainparia, ei siinä millään matemaattisella yhtälöllä 5.4 miljoonaa voi viedä leipää toisten suusta. En muista yhtään kertaa että apinat olisivat kiljuneet ukrainan sodan ympäristövaikutuksista, vaikka se mitä siellä tapahtuu kuukaudesta toiseen on joka tavalla merkittävämpi haitta. Kun T-72 imee litkua tunnissa 400 – 600 litraa, ja pakoputkista tulee sysimustaa öljyistä savupilveä, se ei voi olla kovin hyvä asia mutta sehän ei haittaa koska kommunistit ovat aina olevinaan hyvän puolella. Suomalaisten katalysaattoreilla varustetut autot, tai hybridit nähdään maailmanloppuna mikä on oikeuttavinaan yhteiskunnan päivittäisten asioiden vaikeuttamisen. Verotusta ei voi keventää, sillä ilmasto ei kestä sitä. Mistä lähtien ilmasto on ollut sama kuin verotoimisto, tai mistä lähtien verotoimiston asiaksi on muuttunut ilmaston tarkkailu ?

Vihreän lahkon sanoma ei ole miltään osin järjellistä, koska se ei nojaa järkeen vaan tunteisiin, ja tunteita voidaan manipuloida paljon helpommin kuin järkeä. Sanotaan että heitä kannattavat korkeasti koulutetut ihmiset.. Hmmm, ihmeen vähän sitä on koulun penkillä mitään päähän jäänyt jos ei kykene erottamaan koska propaganda ylittää faktan. On helppoa pyörittää poliittista puoluetta joka voi ohittaa realismin ja keskittyä kuviteltuihin uhkakuviin. Ennen keloapinoiden tuloa, ei kukaan maininnut ilmastohätätilaa tai ilmastoahdistusta. Se jargoni on varsin lyhyen aikavälin tuotos ja kumma kyllä sitä voidaan levittää vaippaikäisistä vaariin. Kaikki MT potilaat tai MT potilaiksi päätyvät ruikuttajat nostetaan älyn jättiläisiksi, ja kun kysyy miten asiat pitää hoitaa, saadaan vastaus, ” Kun vaan uskomme että kaikille riittää kaikea,näin tulee tapahtumaan.” Korostan sanaa USKOMME joka ilmentää kaiken oleellisen, Uskolla leikitään ilman että mikään realistinen argumentti tukisi tätä. En välty ajatukselta että vihreä lahko voisi saman tien kirjautua uskonnolliseksi liikkeeksi, koska heillä on siihen hyvät edellytykset. Järki on aina ollut uskonnon pahin vihollinen, niin nytkin.

Ilkka Forsten

Sanna ” tööt tööt ” Marin on eduskunnassa julistanut että ME olemme tehneet virhearvioita Venäjän suhteen. Sanoisin että HE ovat tehneet ne virheet, sillä en muista olleeni mukana päättämässä mistään energiakysymyksistä. Niin ja tööt tööt julisti miten saksa teki virheen alkaessaan käyttämään venäläistä fossiilista energiaa, Njet sanna, syy oli vihreiden ilmastovouhottajien jotka pelkäsivät ” tsunamia ” saksassa, ja halusivat sulkea kaikki ydinvoimalat höpöttäen puhtaasta tulevaisuudesta. Nyt kun ollaan pask***t housuissa ja suomi maksaa niksmannien lämmityskulut, olette olevinanne hyvin viisaita ja kaukonäköisiä. Puhutte tuulienergiasta kuin messiaan tulosta, joka on täsmälleen samanlainen virhe kuin se ydinvoimaloiden sulkeminen. Propelimetsänne ei tuota kuin silloin tällöin jotain hyötyä, mutta teille, niin TEILLE ministereille jotka omistatte tuulivoimayhtiön osakkeita, pitää kyllä maksaa muhkeat hyvitykset tappiollisesta tuotannosta. Onko siinä järkeä sanna, vai onko taas tööt tööt..?

Kata

Se on justiinsa näin!
Ja tuskin virhee rouva joutuu kestämään sähkökatkoksia tai maksamaan omat sähkölaskunsa virka-asunnossaan.
Alma tulee esiintymään taas… 🙁

Missä Odinit piileksii ?

Joudumme vielä odottelemaan niitä OIKEITA mielenosoituksia kunhan Tolkun Ihmisten ränni tulee täyteen sähkölaskuista ja mokuterrorista.

Tuosta jälkimmäisestä oli juuri juttua hesarissa:
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009112391.html

”Nuorison alistus­väkivalta leviää yhä nuorempiin pääkaupunki­seudulla”

Ilkka Forsten

” Ellet pysty juoksemaan kovempaa kuin 750 m/s, pysy pois tieltäni.” Näin lukee yhdessä lempi T-paidoistani, ja minä myöskin tarkoitan sitä mitä teksti julistaa.

Kata

 ”Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille.”

Ei neuvotellut kun oli miekkari rajoituksia vastaan vaan mummoakin vietiin kaulasta maijaan!Myötähäpeää tunsin,mihin on hävinnyt poliisin oikea asenne kaikkia kohtaan?

No toki tiedämme että joku siellä takana päsmäröi….nyt se on eri kuin aiemmin mutta sama kaiku on askelten.

Stalinistinen polpo

Juu muistan tuon vanhusten hakkaamisen. Olihan se uskomatonta. Tai on. Pitkän työuran tehneitä, sekä veroja maksaneita todellista elämänkokemusta omaavia kohdellaan kuin koiran p–kaa.

Kata

Todellakin, järkyttävää kohtelua!Seisoivat ihan rauhassa.

Historiassa riittää tutkimista tulevina aikoina..jos siis eletään maailmassa jossa saa tutkia.

Tuumailija

Marssikäskyt kun tulee sisäministeriltä (hutisalo), joka taasen ei pidä marskin laitonta sulkemista laittomalla kokoontumisella juuri minään. Toisaalta kun posliinit kantoivat henkilöitä ja näiden kapsäkkeja linja-autoon oli se tämän ministerin mielestä puuttumista joihinkin vapauksiin ja tutkinnan aihe.

Mutta mainitsemastasi (useampiakin oli) tapauksesta ei hiiskuttu mitään, vaikka ihmiset ajettiin tahallaan ns. sumppuun josta ei päässyt pois.

Poliisistakin on tullut niin selkärangaton, että alkaa neuvottelemaan ja ”ymmärtämään” selkeästä asiasta. Ennen poliisi luki madonluvun lakikirjasta ja jos ei totellut, niin patukalla (primitiivinen ja toimiva usb, jos jonnet eivät tiedä) ajettiin se sinne kovalevylle.

Kata

No niin totta paitsi että nyt on sis ministeri mikkonen,yhtä karmea kuin aiempikin eli vaihtoivat päikseen ja nyt ohjussalo on ympäristöministeri…ja onko kummallakaan kompetenssia näihin huolimatta laumasta avustajia?No ei ole!
Mutta ideologia on sama,huono homma! 🙁

ike

Jos poliisi ei kykene turvaamaan kansalaisten liikkumista ym. niin löytyy kyllä järjestöjä jotka siihen kykenevät. No tietysti ne suomessa kielletään kun ajavat suomalaisten asiaa mutta kieltäminen ei tarkoita että niitä ei ole. Eiköhän tuokin porukka voisi harjoittaa mielipiteen vapauttaan vaikka kirjoittamalla tänne, ei vaikeuttamalla tavisten jo muutenkin vaikeaa elämää. Taitaa syy vain olla että hulinoimaan täytyy päästä hinnalla millä hyvänsä.

murre riepunen

Poliisin kädettömyys suorastaan huokuu tässä ( kin ) asiassa. Ituhippien edessä nöyristellään, jopa polvistutaan mikäli joukkoon on pujahtanut tummahipiäinen.

Peter Kreisler

Niin ja BLM mielenosoituksessa poliisi osallistui mielenosoitukseen, melkoista pelleporukkaa.

Ilkka Forsten

Kaiken lisäksi se polvistuminen oli vastoin poliisin omaa säännöstöä. Myöskään lain mukaan poliisin ei tule olla osalllisena minkään aatteen puolesta tai vastaan. Virkapuku päällä ilmaistu kannatus on poliittinen kannan-otto joka on siis kielletty. Yksityiselämässään ja siviilit päällä heillä on oikeus poliittiseen mielipiteeseen, mutta ei virka-aikana.

Ilkka Forsten

Kas kas, nyt onkin taas apinat aktivoituneet vastustamaan SUOMEN tekemisiä kun itänaapuri sotkee koko maailman asiat.

Muistakaa kampulanitri

Puhumattakaan muiden maiden tekemisistä. Esim kiina, Intia, lähi-itä jne. Mutta me tuppukylänä muutamme maailman. Me näytämme esimerkkiä. Totuus on kuitenkin se, ettei Suomen tekemiset kiinnosta v***akaan niitä todellisia tekijöitä. Me maailman onnellisimmassa maassa, lopetamme kaiken tuottavuuden, millä sitä naurettavaa ideologista idioottimaisuutta pidetään yllä. Me teemme sen, koska Greta. Me teemme sen, koska PM tanssii ja veti kokaa. Me teemme sen, koska meillä on vain miljoona köyhää ja leipäjonot. Ne pitää tuplata. Otamme velkaa ja leikimme moraalista suurvalta. Otamme kehitysmaalaiset ilomielin, koska niiden mukana saamme jännitystä sekä uusia geenejä, sekä kivoja pelihetkiä. ( Ylen toimittaja ) . Harva se päivä saamme lukea näiden rikastajien rikollisuudesta. Ihanaa.

Losanteri

Eiköhän se ole jenkit, jotka ovat sotkenneet koko maailman asiat, kuten tilanteen kuvailit. Ryssäthän on ainoastaan itä-Ukrainassa omalla raja-alueella vääntelemässä puskaryssien kanssa, kun taas jenkit ”turvaa” rajojaan tuhansien kilometrien päässä omista rajoistaan.

Ilkka Forsten

Mukavaa huomata että on olemassa vielä aitoja kommunisteja, joiden mielestä hyökkäysota ukrainaan oli sittenkin ” erikoisoperaatio ” jolle löytyy oikeutus Kremlistä käsin. Harmin paikka että se meni jo reisille, ja menee vielä lisääkin, mutta tokihan uskomme että putinin sana on lähtöisin keitselmuksesta, joka varjelee suurvenäläisyyttä maailman kalleimpana aarteena. Jostain syystä palvelus-ikäiset miehet ovat kaikonneet kuka minnekin, ja rintamalle on lähetettävä puujalkaiset invalidit tai vankiloissa lojuvat joutojätkät. Käsite ” eliittijoukot ” saa huonon maineen kun eliitti juoksee karkuun, ja jättää varusteensakin hujan hajan ukrainalaisten otettavaksi.

Losanteri

Jaahas, taas yksi, jonka mielestä jenkkien arvostelijan täytyy olla kommari, sillä eihän sitä tietenkään kukaan muu voisi tehdä. Eliitti juoksee aina karkuun, kun tosi paikka tulee. Yhdysvallathan jätti kaiken kalustonsa Afganistaniin, kun pakenivat rapakon toiselle puolen. Tosin afgaaneja ne sai hommattua meidänkin elätettäväksi ihan kohtuullisesti, kuten myös muualle Eurooppaan.

Sanotahan, että kunnon kommunisti lähtee jo kolomelta kotiin ja kun ihteltä loppuu työt jo yheltä, niin olen varmaanki oikein emäkommunisti 😀

Kata

https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_historia

Mielenkiintoinen historiikki ja jos et kokonaan jaksa lukea niin lue ” Tie neuvostomiehitykseen” alkaen…eli..ketähän sielläKIN oli ensin aatettaan julistamassa?Kuten VietnamissaKIN.

Bideen halu muuttaa vetäytymisohjelmaa jonka Trump teki oli kohtalokas niin monelle koska hän muutti evakuoimisjärjestystä ja aikataulua.Niin jäi kalusto ja kuolleita….
Bideehän on kunnon leftie jota johdetaan kyllä takavasemmalta.

ike

Kommunismi etenee. Biden on hyvä esimerkki tästä. Ei Amerikkalaiset katso tuota maailman tappiin. Heiltä ei ole vielä kerätty kaikkia aseita kuten suomalaisilta. Trump ei olisi tuollaiseen vetäytymiseen suostunut, kaikki sen tietävät.

Hullut taas liikkeellä

Häkkiin noi aivovammaiset kuuluis.

Raimo

Taustalla oleva ongelma on myös sakkotuomioiden sponsorit, jotka siis rahottavat elovapinoiden kriminaalista toimintaa.
Luonnollisesti tuomioiden pitäisi olla maksimissaan kun on varma että rikoksentekijä on täysin tietoinen tekonsa luonteesta. Lisäksi saman rikoksen toistaminen pitäisi johtaa progressiivisesti ankarimpiin seuraamuksiin kun tekojen luonne ja seuraamus kohdistuu koko yhteiskuntaan.
Eikö olisi kaikkien kannalta parasta että tietoinen kaupunkielämän sabotointi johtaisi jo ensimmäisellä kerralla osin vankilaan ja osin sakkoihin ja toisella kerralla pidempäänkin vankilakakkuun? Pääsisi ainakin eroon siitä, että elovapisija maksattaa tuomionsa omilla tahoillaan elohysteerisiltä sponsoreiltaan.

Vaa’an toisella puolella painaa että lait ja niiden soveltaminen täytyy samalla olla eri suuntiin toimiva, ettei vaikka valtion kritisoijia pysty liiankaan helposti hiljentämään.
Aikaisemmin protestoijille riitti torit ja hetkelliset marssit katujen halki. Tai katuja on muutamiksi tunneiksi varattu vaikka korttelijuhliin. Tämä on luonteeltaan siedettävää.
Nyt elovapisijat ovat päättäneet päättävänsä itse milloin asukkaat sun muut saavat liikkua ja päästä sairaalaan ja vaikka ukin tai lapsenlapsen saattohoito pedille jne.
Ovatpa vielä asiasta ylpeitä.

Pesunkestävä keeneri

Eikö esivalta saa näitä apinoita lainkaan kuriin? Ja kaupunki voisi siistiä kadut vesilakaisukoneella jätteistä.

Tapio

Ei tämä ole mielenosoitus, vaan kadun valtaus. Estetään myös pelastus-ja julkinen liikenne. Ei katuja voi ottaa ilmaiseksi omaan käyttöön. Kulkueet ovat eri asia.
Laskuja näille ei kannata lähettää.

Ilkka Forsten

Ei niille, mutta Suvi Auviselle voi. Hän on sanonut maksavansa sakot jos niitä tulee aktivismista. Hän KEHOTTAA nuoria kapinoimaan, mutta ei itse mene mukaan, joten siitäkin voisi nostaa syytteen kiihottamisesta valtiovaltaa vastaan. Näppärää eikö totta, käskee ja kehottaa rikoksiin, mutta ilmoittaa itse pysyvänsä niistä erossa. Jos se ei ole hyödyllisten idioottien hyväksikäyttöä niin mikä mahtaisi olla.

Kata

No ko se tyttölöinen ei välillä saa henkeä niin ei se uskalla tulla eturintamaan huutamaan.Happi loppuu ja pier**tää. 😀

Peter Kreisler

Suvi on Jari Taposen kavereita, joten yhteiskunnan suojelu lienee kunnossa.