Kotimaa Muu maailma Rikos

Suomessa asuvan sierraleonelaismiehen sotarikossyytetutkinta paisuttaa käsittelykustannuksia – oikeus matkustaa Liberiaan toistamiseen

Koko kevään kestävän oikeudenkäynnin aikana Turun hovioikeus matkustaa sekä Sierra Leoneen että Liberiaan.

Kansantaloustieteen emeritusprofessori ja sotatieteiden tohtori Vesa Kanniainen ottaa Twitterissä kantaa Gibril Massaquoin Turun hovioikeuden oikeudenkäyntikustannuksiin.

– Turusta roistot loppuneet, Turun hovioikeus lähtee 2 kuukaudeksi Liberiaan tutkimaan kapinapäällikön sotarikosepäilyä, lottovoitto todistajille, paikallisille tulkeille ja etenkin syytetylle, joka aukottomien todisteiden puuttuessa saa miljoonakorvaukset Suomen veronmaksajilta.

Oikeus kävi jo aiemmin verovaroin Liberiassa

52-vuotiasta Massaquoita syytetään vuosina 1999-2003 käydyn Liberian toisen sisällissodan aikana tehdyistä murhista, törkeistä raiskauksista, törkeästä sotarikoksesta ja törkeästä ihmisoikeusloukkauksesta. Syyttäjien mukaan hän on toiminut aktiivisesti kapinallisryhmä Revolutionary United Frontissa (RUF).

Syyttäjät valittivat hovioikeuteen Pirkanmaan käräjäoikeuden huhtikuussa antamasta tuomiosta, jossa syyte hylättiin kokonaisuudessaan. Juttua käsiteltiin tuolloin myös Liberiassa, kun Pirkanmaan käräjäoikeus matkusti sinne kuulemaan todistajia.

Lähde: Suomen Uutiset

Lue lisää:

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet Liberian törkeistä sotarikoksista

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti vapauttaa useista hirmuteoista epäillyn sierraleonelaismiehen

Syyte nostettu Liberian toisessa sisällissodassa tehdyiksi epäillyistä rikoksista

39 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka

Gibril on kunniakansalainen isolla koolla. Hän muuten maksaa meille miljoonia ja miljoonia. Ensimmäinen oikeudenkäynti tutkimuksineen maksoi meille muutaman miljoonan ja nyt vielä Turun hovioikeus lähtee Afrikkaan. Sekin reissu maksaa muutaman miljoonan. Siltikään ei löydy riittävästi todisteita, joten Massaquoi vapautetaan ja tietenkin anoo koppikorvauksia. Sekin on iso pino euroja. Sanokaa minulle, olenko tyhmä, kun minusta tämä on rahantuhlausta. Miksi meidän pitää maksaa veronmaksajien rahoista tuon mulkeron oikeudenkäynnit? Eikö YK:n pitäisi hoitaa äijän oikeudenkäynnit ja maksut. Halonen ja Tuomiojahan tuon ällötyksen meille vetivät, kun raukka tarvitsi turvapaikan, koska todisti sotakavereitaan vastaan. Jo edellinen mulkero Ruandan ja Porvoon Musaramba maksoi meidän veronmaksajille miljoonia euroja. Hänet sentään saatiin tuomittua, mutta on tullut maksamaan maltaita, kun on lusinut vankilassamme.

Äänioikealle

Ä Ä N E S T Ä 2023 EDUSKUNTAVAALEISSA SML:ttä

Minimoija Mika

Tässä taas yksi esimerkki, miksi valveutuneet ja tällaiseen lopen kyllästyneet veromaksajat mielellään omien mahdollisuuksiensa mukaan optimoivat omat verotuksensa. Pari päivää aikaa tehdä tarvittavat tiliviennit ennen vuodenvaihdetta. Ja keväällä ennen ilmoitusten jättöpäiviä optimoidaan taas lisää.

Anomaster

Verotus on sitä, että päätäntävalta rahoistasi siirretään poliitikoille. He tykkäävät siitä ja opettavat jo koulussa lapsille, että verojen maksu on velvollisuus, mutta eivät kerro tuota mainitsemaani kaikkein olennaisinta.

Verojen välttely on sitä, että välttelijä pitää rahoistaan mahdollisimman paljon omassa päätäntävallassaan.

Poliitikkojen päätäntävalta ei kehitä maan taloutta, eikä oikein paljon muutakaan. Jos ihmiset saisivat päättää enemmän itse rahoistaan, menisi talouskin paremmin.

Puhuvat katuvaloista, teiden ylläpidosta ja terveydenhuollosta sekä sosiaaliturvasta jne.

Verot voisi puolittaa ja rahat riittäisivät tuohon kaikkeen vallan hyvin ja voisi velatkin maksaa pois tuskatta, jos kuluista otetaan turhat pois.

Jouni S.

Onhan tästä aiemminkin tullut mainittua, mutta pakko laittaa jälleen linkki tuohon säädökseen eli Tasavallan Presidentin asetukseen, josta tämäkin rikkaus sai alkunsa. Kun katsoo, keiden nimet ovat alla, niin ei lopputuloskaan suuresti yllätä. Ei onneksi YK-virka kuitenkaan auennut, vaikka veronmaksajilla ratsastaenkin yritettiin, kun eväät eivät riittäneet.
Eniten risoo se, että mitään näistä tapauksista ei opita, lisää valtion velkarahaa vain poltetaan tässäkin tulevien veronmaksajien kuormaksi. Ja kuinka monta vastaavaa vielä on tulossa. Koko politiikka on jatkuvaa tyrimistä sekä seurausten piilottelua ja selittelyä.
Noita asetuksen antajia ei enää voine äänestääkään, kun eivät tietääkseni ehdolla. Mutta puoluekin kannattaa ”kiertää kaukaa”, kuten koko vihervasemmisto. Kannattaa ja pitää tietää sekä muistaa, kun keväällä uurnille mennään.
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2006/20060710#Pidp446833744

ike

Eikö näitä turistimatkoja millään saada kuriin. Tämä ”oikeuden” hakeminen hintaan mihin hyvänsä ei oikein anna oikeutta suomen veronmaksajille. Olemme jo maailman sosiaalitoimisto, pitääkö meidän olla myös maailman oikeusaputoimisto.

Tane

Pitää olla, ja maailman lääkäriasema. Ja lisäksi USA:n reserviararmeija ”kunnioitetun” saulin tahdosta.

kumiveneen puosu

Pirttiviljelysvyöhykkeellä niitä roistoja riittää ja täkäläisillä pykälähyeenoilla taskuja.

Pulteri

Jos oikeutta tarvitsee käydä, Gibril ja muut vastaavat tulisi lähettää paikan päälle, eikä käydä oikeutta Suomessa.

Anomaster

Juuri niin. Eipä tuon pitäisi Suomelle kuulua.

tykkimies

Tavja hommasi ton elukan Suomeen.

Anomaster

Tavja maksaa?

VIERASLAJI

Kalliiksi tulee veronmaksajille tämäkin tänne pesytynyt..

juu

Uskomatonta rikkautta tuo nämä ”porvoolaiset kansanmurhaajat” ja muut Suomeen.
Irakilaiset kaksosetkin saivat 200 000 euroa koppikorvauksia, vaikka olikin päivänselvät todisteet että olivat osallistuneet joukkomurhaan.

Jussiboy

Olitko kenties lautamiehenä tai muuten vain osallistuit oikeudenkäyntiin ja käsittelit todisteita? Jos sinun laillasi tuomittaisiin, niin tulisi vääriä tuomioita aika monta. Niin kantasuomalaisille kuin muillekin.

juu

Mitä pysysvät siellä omassa maassaan?
Ei mutta sehän ois jussijolla ihan kauheeta.
Jussipolalle joukkomurhaajat on porukkaa joilla on ihmisoikeudet, toisin kuin heisän uhreillaan.

juu

Trollille ei pitäs vastata, mutta ne todisteet oli jopa julkisuudessa.
Videolla näkyi kuinka teloittivat aseettomia ihmisiä.

ike

Luuletko että niitä ei tule nyt.

juu

Hyvä etteivät tehneet teloittaessaan ”käsimerkkiä” olisivat saanu jussipoikien vihat niskoihin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Miksi vitussa näitä edes tutkitaan kun lopputulos tiedetään? Syytetty nauraa matkalla pankkiin, kuten irakilaisveljekset. Ja kansa maksaa.

kumiveneen puosu

Pykälähyeenat haluaa päästä käymään jännässä maassa valtion piikkiin.

murre riepunen

Ihmettelen suuresti sitä silmitöntä intoa jolla oikeudet puurtavat tämän asian eteen, aukottoman näytön saaminen tuskin onnistuu vaikka arvoisat oikeuden jäsenet seurueineen matkustelevat edestakaisin.
Ottakaa arvoisa syytetty mukaan, jolloin paikallinen tuomari ratkaiseen asian melko nopeasti ja kivuttomasti.

Nimi

Oikeusoppineiden ja demlalaisten mukaan tällainen antaa signaalin rikollisille, että ”kiveäkään ei jätetä kääntämättä” ihmisoikeuksien rikkomisen takia. Ihan ok, jos kustannuksia ei sälytettäisi nettoveronmaksajille.

juu

Mitä pidempään (turha) prosessi kestää, niin sitä pidempään nauttivat lakimiehet ym tähtitieteellisiä palkkojaan. Ja kaikki tietää että Suomessa ei ketään tuomittua saada, vaan se syytettykin saa lopulta hirmuiset korvaukset.
Ainoa järkevä ratkaisu olisi luovuttaa sinne missä väitetyt rikokset on tapahtunut.
Persujen Lindströmin pihvihän se kieltäytyi irakilaisia luovuttamasta.
Jäi siis joukkomurhaajat rikkaina iloksemme loppuelämäkseen.

kanisteri

Toden totta, persujen kaapista löytyi tuollainenkin luuranko:
Lindström: Murhista mahdollisesti tuomittavia ei palauteta Irakiin | SSS.fi

juu

Niin ja vielä ihmetellään miksi en enää meinaa äänestää..

Anomaster

Äänestäminen kannattaa, sillä äänestämättä jättäminen nykypäivänä tarkoittaa ääntä vihervassuille, koska heidän suhteellinen äänimääränsä kasvaa jokaisesta, joka ei äänestä.

Parempi antaa äänensä vaikka huonolle, ettei kaikkein pahin saa tukea.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
ike

Ei pidä tuijottaa tuohon yhteen tapaukseen. Tuo ei kuitenkaan ole Persuihin sisäänrakennettu linja. Oikean kuvan saa kun vertaa muiden puolueiden vastaavia edesottamuksia, mitä enemmän vihervasemmiston suuntaan mennään, sitä hullummaksi menee.

juu

Mutta äänestää ei voi jos ei itse tunne äänestämäänsä ”kotoisaksi”
Ainoa puolue josta niin voin sanoa on KD, enkä ole heitä koskaan äänestänyt

Anomaster

Ei tarvitse tuntea oloaan kotoisaksi. Äänestäminen ei ole sitä, että antaa äänen ihanteelleen, vaan sitä, että antaa äänensä parhalle mahdolliselle, joka ei välttämättä ole kamalan hyvä, mutta kuitenkin parempi kuin muut.

juu

Oot varmaan sinänsä oikeassa, mutta tarpeeks monta kertaa kun pettyy äänestämiinsä poliitikkoihin, niin ei sitä enää edes jaksa äänestää.

Anomaster

Eli, jos teet murhan Irakissa, juokse kiireesti Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Saa sitten elatuksen kaikilla mausteilla ja jos oikeutta käydään, eikä voida todistaa, sitten saa hurjat korvaukset vankila-ajalta ja jos voivat todistaa, tulee tuomio, joka tarkoittaa muutmaa vuotta täyshoidossa leppoisissa olosuhteissa.

juu

Sillon meillä oli utaretutkija joka vakuutti että kaikkien tulijoiden taustat tiedetään 😀
Ja oikeasti äänestämisessä ei ole järkeä, jos omasta mielestä joka ainoa puolue samaa shaissea eri paketissa.
Kaiken lisäksi ne kikkailee hallituksen kasaan jostain häviäjäpuolueista.
Jos Sanna Marin pääministerinä, ja Saarikko valtiovarainministerinä tuntuu painajaiselta, niin miettikääpä Orpoa pääministeriksi :DD
Karmeaa

juu

Toi on muuten mielenkiintonen, olen sellaset 50 tissiparia tutkinnu ja puristellu eikä ole tutkintoa tai ministerin postia auennut 😀

Anomaster

Moni varmaan ilahtuisi, jos julkaisisit tutkimuksesi kuvineen – ehkä ihan vaan kuvat riittäisivät monille, ei niillä muistiinpanoilla ole niin väliä.

Ilmari

Sitten heräsit.

Anomaster

Murhista tuomittavien palauttamattomuus, jos kotimaassa voi saada kuolemantuomion, ei ole persupolitiikkaa, se on Suomen lakien mukaista, eikä sitä persut voi muuttaa. Joten ei voi puhua persujen luurangosta.

ike

On meinaan aika kallis signaali, sen ylittää kai vaan YLE. Kiviä kai tästä täytyy kohta alkaa kääntämään että saa lihaa (onkimatoja) leivän päälle.

Anomaster

Jos on kiire, voi onkimadot paistaa sellaisenaan. Jos on paremmin aikaa, voi niillä koettaa saada kalaa pannuun.