Kotimaa Kulttuuri

Surullinen case: Malmin moskeijalle häätö

Lahden moskeija. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0.

Helsingin Malmilla sijaitseva laiton moskeija joutuu lopettamaan toimintansa. Kyse on siitä, että muslimit käyttivät tilaa rakennusluvan ja yhtiöjärjestyksen vastaisesti. Tilassa toimineen moskeijan rahoitus tuli ainakin osittain Saudi-Arabiasta, josta käsin rahoitetaan vanhoillista islamin tulkintaa ympäri maailmaa.

Helsingin kaupunki oli määrännyt lokakuussa toiminnan tilassa lopetettavaksi tammikuun 2024 loppuun mennessä. Muuten maksettavaksi koituisi 100 000 euron sakko.

”Tämä on ihan sairasta. Säälittää että tällaiset ihmiset sotkevat meidän elämän, meidän lasten ja perheiden elämän ja suomalaisten muslimien toimintaa Suomessa. Se on ikävä juttu. Ja me emme antaudu”, kommentoi laittoman moskeijan olemassaolosta vastaavan Islamilaisen Pohjoismaiden säätiön puheenjohtaja Aladin Maher Suomen Kuvalehdelle.

Maher on tällä hetkellä Saudi-Arabiassa keräämässä rahaa uuden moskeijan perustamiseen. Hän lupaa, että säätiö aikoo lopulta periä uudesta toimipaikasta aiheutuvat kustannukset oikeusteitse kaupungilta.

Lopuksi hän osoittaa kiittämättömyyttään suomalaista yhteiskuntaa kohtaan, joka on sietänyt hänen laitonta toimintaansa vuosien ajan: ”Haistakaa home!”

Lähde: Suomen Kuvalehti

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Näiden röyhkeys on käsittämätöntä, pitävät täysin luonnollisena oikeutenaan, että meidän on tarjottava heille vastikkeeton (siitä jopa maksetaan) elämä. Miksi he eivät rukoile Kelaa, sieltä se kaikki raha ja palvelut tulevat, ei sieltä minkä edessä he nöyristelevät.

John Quiman

Muslimien tulee itse rahoittaa moskeijansa ja lisäksi täyttää lain kirjain moskeijoidensa asiassa. Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää?

Ilkka

Muslimit ei siis antaudu, no ei me vankeja otettaisikaan..

Marko Kristian

Kannattaisiko jäädä sinne saudi-arabiaan, ja kutsua kaikki muutkin muslimit sinne? Siellä kun saa varmasti perustaa sen moskeijansa ihan mihin haluaa.

Kääpä

Tuolle kikkareelle ja kaikille muillekkin pitäsi haistattaa kamelin läjiä kun ne heitettäsiin omiin maihinsa pois suomesta minne ei kuulu yksikään noiden kaltainen vieraslaji.