Kotimaa Kulttuuri

Viisi päivää itsenäisyyspäivään – Suomi Herää -kulkue lähtee liikkeelle Rautatientorilta klo 16

Kuva: Matias Rantala

Itsenäisyyspäivään on enää muutama päivä. Suomi Herää -kulkue lähtee liikkeelle 6.12.2023 klo 16 Helsingissä jo kolmatta kertaa. Järjestäjät kutsuvat isänmaallisia suomalaisia mukaan marssimaan poliittisen uudelleenitsenäistymisen ja kulttuurillisen uudelleenheräämisen puolesta.

”Suomi Herää -kulkue on isänmaallisten kansalaisten vastaisku globaalille rappiolle. Emme ole maailmankansalaisia tai harmaita ”ihmiskunnan” edustajia – olemme suomalaisia. Suomalaisuus ei ole sopimus eikä passimerkintä. Sen sijaan suomalaisuus on vuosituhansien saatossa ainutlaatuisessa ympäristössä jalostunut veren, kielen, luonnonmaiseman ja kulttuurin liitto.”

Kulkueen päätepaikalla on tälläkin kertaa puheita

Ensimmäinen puhuja on 28-vuotias Werner Toivonen, joka tunnetaan teoksen Kansallissosialismi – Luonnonsuojeluaate kirjoittajana. Hänen ajatteluaan kuvaavat biologisuus ja kansallismielinen syväekologia. Hän näkee luonnon olevan riippuvainen terveestä kansasta ja kansan riippuvainen terveestä luonnosta. Hän vaatii niiden voimien lyömistä, jotka uhkaavat Suomen kansaa ja sen elinympäristöä.

Toinen puhuja Petri Nordman on 36-vuotias pitkäaikainen kansallismielinen aktiivi Tampereelta. Jo vuonna 2010 kansallisradikaalissa liikkeessä aktivoitunut Nordman kertoo radikalisoituneensa tultuaan nuorena tietoiseksi valkoista rotua uhkaavasta sukupuutosta, jonka hän koki ajatuksena sietämättömäksi ja päätti näin ollen omistaa elämänsä rotumme olemassaolon turvaamiseen.

Kolmantena puhujana nähdään Tuukka Kuru, joka on 33-vuotias kansallismielinen aktiivi ja Sinimustan liikkeen tämän hetkinen puheenjohtaja. Kurun maailmankatsomuksessa yhteiskunnat ovat sen alaisuudessa elävien ihmisten summa, eikä suomalaista yhteiskuntaa voida siten ylläpitää ilman suomalaista kansakuntaa. Idealistiksi itseään kuvaileva Kuru suhtautuu kriittisesti nykyajan poliittiseen keskusteluun, jossa kaikkea yhteiskunnallista toimintaa arvioidaan ainoastaan mielihyvän ja talouskasvun näkökulmasta.

Tapahtuman symboli on kalevalainen Runonlaulajan kädet -merkki

”Suomalaisuuden kulta-aikoina runonlaulajat välittivät heimoviisautta suomalaisille näiden säätyyn ja varallisuuteen katsomatta valaen kaikkiin elävää kansallishenkeä. Symbolivalintamme ei kuitenkaan merkitse sitä, että tahtoisimme palata menneisyyteen. Suomalaisuus ei näet kuulu tiettyyn ajanjaksoon vaan se on ajatonta. Tahdommekin luoda uuden tulevaisuuden, jossa kansallishenki ei ole museotavaraa vaan jokaisen kansallinen luonnollinen tapa elää ja toimia.”

Seuraa tiedotusta X ja Telegram

Suomi Herää

Katso viime vuoden Suomi Herää videokooste

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Nihil inimicus homini quam tibi ipse
Hominem unius libri timeo
Timeo danaos et dona ferentis

John Quiman

Suomeksi, omalla kielellämme (kuukkelin kääntäjällä):

Ihmisellä ei ole muuta vihollista kuin sinä
Pelkään yhden kirjan miestä
Pelkään, että kreikkalaiset kantavat lahjoja

Suosi suomalaista kieltä.

Ismo Meinander

Luuletteko te niitä Valon Mestareita joiksikin globo-homoiksi? Sehän on vain monivärinen Saruman vaatteissaan…mutta sekin torni on jo kaatunut, sanoo Isän, j apian Sauronin valtaa murenee kokonaan tältä pallolta.

Ismo Meinander

Saattaa nimittäin hyvinkin olla niin, etä jos tälle maalle ja sen ikuisille sotureille ja Valkoisille Velhoille ryhtyy ryttyilemään, niin huonosti käy tämän maailman valloille, kun Mestarit saapuvat keskuuteemme.
Vielä on aikaa kääntyä, veljet ja sisaret! aika ei ole vielä, mutta pian on liian myöhäistä. Asettakaa eri asetukset mieleenne ja sydämeenne, sillä pian siirrymme Ylöpäislle Kaarelle ilman turhaa kitinää.