Muu maailma Politiikka

Yhdysvallat kieltää pride-liput omissa suurlähetystöissään

Valkoinen talo valaistu sateenkaaren värein juhlistamaan presidentti Bidenin allekirjoittamaa avioliittolakia 2022. Kuva: Wikimedia Commons / Public Domain (CC0) / White House, https://twitter.com/WhiteHouse/status/1602853428891467777.

Valkoinen talo hyväksyi torstaina 1,2 miljardin dollarin suuruisen lakiesityksen, joka sisälsi – vähemmän julkisuudessa esillä olleen – homolippujen kieltämisen Yhdysvaltain ulkoasiainhallinnossa.

Ehdotukseen sisältyi säännös, jonka mukaan Yhdysvaltojen suurlähetystöissä ja muissa ulkoministeriön tiloissa voidaan liputtaa vain Yhdysvaltain lippua ja muita virallisia lippuja, mikä kumosi ulkoministeriön vuonna 2021 antaman luvan liputtaa pride-lippuja suurlähetystöissä.

Yhdysvallat osallistuu usein pride-kulkueisiin ulkomailla omilla suurlähetystönsä lippuautoilla.

Ehkä ei ole yllättävää, että myös konfederaatioliput ovat tästä lähtien kiellettyjä Yhdysvaltain suurlähetystöissä. Tällaisia lippuja ei kuitenkaan ole nähty Yhdysvaltain suurlähetystöissä, ei luultavasti sitten sisällissodan.

Edustajainhuoneen puhemiehen Mike Johnsonin mukaan republikaanit pitävät kieltoa ”konservatiivien voittona”, hän sanoi Bloombergille.

Lähde: Bloomberg

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Myös meillä kiiruhdettava tämä kyseisen mädätyksen liputusta, kaikkialla maamme rajojen sisäpuolella ko. lippua esittelevä saatettakoon aika liukkaasti käräjätuomarin ankaraan puhutteluun.