Kulttuuri Muu maailma Terveys ja hyvinvointi

Yhdysvallat: Transsukupuolisten hormonitutkimukseen osallistuneet olivat kaikki steriilejä, kaksi teiniä teki itsemurhan

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Daydreamerboy.

Yhdysvaltain terveysvirasto (NIH) rahoitti transsukupuolisten hormonitutkimusta. Kaksi osallistujaa teki itsemurhan, yksitoista muuta ilmoitti itsemurha-ajatuksista. Kuinka vaarallisia tällaiset ”hormonihoidot” ovat alaikäisille?

Kuinka vaarallisia transsukupuolisten hormonihoidot todella ovat lapsille ja nuorille? New England Journal of Medicine -lehdessä (NEJM) julkaistu tutkimus, joka aiheuttaa nyt suuria poliittisia myllerryksiä Yhdysvalloissa, ei lupaa hyvää. Useat republikaanien kongressiedustajat vaativat nyt seuraamuksia, varsinkin kun NIH myönsi tutkimukselle yhteensä lähes puoli miljoonaa dollaria viiden vuoden apurahana.

Tutkimuksessa ”Psychosocial Functioning in Transgender Youth after 2 Years of Hormones” (Psykososiaalinen toimintakyky transsukupuolisilla nuorilla 2 vuoden hormonihoidon jälkeen) pyrittiin analysoimaan osallistujien psykososiaalista tilaa. Tutkijat arvioivat sukupuolihormonien vaikutuksia 12-20-vuotiaisiin ”transsukupuolisiin ja ei-binäärisiin nuoriin” tehdyssä tutkimuksessa, jota tarkasteltiin kriittisesti raportissa.

Tutkimuksen julkaisemisen jälkeen lääketieteellinen valvontajärjestö ”Do No Harm” kutsui tutkimusta ”kohtalokkaan virheelliseksi ja lähes epätieteelliseksi”, koska se pikemminkin sekoitti kuin selvensi lasten lääketieteellistä muuttumista koskevia kysymyksiä. Lisäksi se totesi, että tutkimus ei sisältänyt kontrolliryhmää. Raportin mukaan 24:lle tutkimukseen osallistuneelle annettiin sukupuolenkorjaushormoneja heidän ollessaan ”varhaisessa murrosiässä”, mikä teki heistä käytännössä steriilejä. Nämä myös lisäsivät sydän- ja verisuonitautien ja veritulppien riskiä.

Tutkimuksessa ei käsitelty itsemurhia. Sen sijaan siinä raportoitiin itseironisesti sukupuolenkorjaushormonien ”myönteisistä vaikutuksista, kuten elämäntyytyväisyydestä” sekä ”masennuksen ja ahdistuksen vähenemisestä” – ainakin tutkimuksen keston ajan. Positiiviset parannukset elämäntyytyväisyydessä, masennuksessa ja ahdistuneisuudessa todettiin vähäisiksi vasta tarkemmassa tarkastelussa. On syytä huomata, että tutkimuksessa ei ollut mukana vertailuryhmiä, jotka saivat psykoterapiaa tai eivät saaneet mitään hoitotoimenpiteitä. Mutta jos 24:stä osallistujasta kaksi tappoi itsensä ja 11:llä muulla oli vakavia itsemurha-ajatuksia, herää kysymys, miten tämä voi sopia yhteen ”masennuksen vähenemisen” kanssa. Ja vielä lisäksi: Miten tutkimuksen tekijät edes halusivat määrittää tämän, kun vertailuryhmää ilman hormonihoitoa ei edes ollut?

Tällaiset kokeet lapsilla ja nuorilla sukupuoli-ideologian nimissä osoittautuvat vaarallisiksi. Näistä hormonihoidoista aiheutuu ilmeisesti huomattavasti enemmän haittaa kuin niistä on mitään hyötyä. Tämä käytäntö muistuttaa useista mielivaltaisista ihmiskokeista ihmiskunnan synkimmässä historiassa.

Lähde: Report24, The New England Journal of Medicine, Daily Signal, Do No Harm

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Jostain syystä tällainen ihmisten muunteleminen oli rikos toisen maailmansodan aikana, ja sama valtio joka sitä oli silloin tuomitsemassa, harrastaa samaa juuri nyt.

John Quiman

Sukupuolilla leikitään leikellen, liimaillen ja askarrellen ideologisessa hengessä. Ideologian väitetään olevan hyvä, mutta kyllä se taitaa olla lähinnä paha.

John Quiman

Ei noita kiinnosta ihmisten hyvinvointi tai totuus, heitä kiinnostaa ideologia ja sen hurmahenkisillä aalloilla ratsastelu. Jos jokin ei toimi, ei vika ole ideologiassa, vaan vika on noissa nuorissa ja tietysti totuudessa, jolla voidaan vääristää ideologisen totuuden mielikuvaa.

Ilkka

Mutta kaikki olivat tyytyväisiä ennen kuin lakkasivat olemasta. Tämä on nyt huomioitava lieventävänä asianhaarana, sillä emme voi tietää miten vaikeaa nuorilla olisi ollut ilman puoskarien peukalointia. Eihän kukaan ole onnellinen ennen kuin on steriili ja polla lakkannut säteilemästä. Olisin myöskin kiinnostunut tietämään kuinka moni koekaaniineista oli mustia, vai päädyttiinkö ” onnellistamaan ” pelkästään valkoisia.

Marko Kyllönen

Ei ole olemassa mitään transuja, ne on mielisairaita, ei mitään transuja.

John Quiman

Koska vika ei ole kehossa, on vika mielessä. Jotkin ruuvit eivät ole ihan oikein kohdillaan tai ne puuttuvat.

Noiden ”hoitotoimenpiteet” ovat kuulemma sukupuolen korjaamista, mutta se ilmaisu on niin harhaanjohtava, että sen tulisi olla laiton. Kysehän on sukupuolen tärvelemisestä, eikä sukupuolta voi korjata tai vaihtaa. Ei ole yhtä ainutta tapausta, jossa sukupuoli olisi korjattu tai vaihdettu toiseksi. Kaikki ovat tärveltyjä.

Aika kuvaavasti joku poliitikko, jonka nimeä en muista, sanoi kutakuinkin niin, että jos Pekka ja Kalle menevät perintömaton päällä naimisiin, kyllä hänestä tuntuu, että ei ole johdotus ihan mennyt oikein. Tuosta taitaa on sen verran monta vuotta, että ei kai tuosta noussut kamalaa meteliä silloin.

Ilkka

Mikään ei ole rikki sanan varsinaisessa mielessä, sillä on olemassa vain ne kaksi sukupuolta. Nykyään tilanne on väännetty kuvaamaan normaali sukupuoli jotenkin vääräksi joka on vaativinaan pikaista korjausta. Toisin sanoen, jos autossa on neljä saman valmistajan ehjää rengasta, on kiire vaihtaa alle eri valmistajan puhjennut rengas ja nimittää tulosta korjatuksi.

Ilkka

” Kaikki on olemassa kun vaan uskomme niin.” Mukaelma ituhippien sanomasta, kaikkea riittää kaikille kun vaan uskomme niin.

Uusimmat uutiset