Kotimaa

Pääkaupunkiseudun ekaluokkalaisille jaetaan kirja moninaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta

Helsingin keskustakirjasto Oodi heinäkuussa 2019. Kuva: Wikimedia Commons.

Helmet-kirjastot antavat yhteistyössä kustantajien kanssa kaikille pääkaupunkiseudun ekaluokkalaisille kirjalahjan lukuvuonna 2023–2024. Samalla kaikki koulutulokkaat kutsutaan tutustumaan omaan lähikirjastoon, joko opettajan johdolla tai perheen kanssa. Kampanja alkaa Helmet-kirjastoissa tänään 11.9.2023.

Ekaluokkalaiskampanjan suomenkielinen kirjalahja tänä vuonna on Malin Klingenbergin kirjoittama ja Margareta Sandinin kuvittama Zakir ja kevät (ruotsinkielinen alkuteos Zakir och våren, suomentanut Outi Menna). Kustantaja on Kustantamo S & S.

Espoon kirjastopalveluiden johtaja Ritva Nyberg luonnehtii lahjakirjaa hyvän mielen kirjaksi ja kertoo sen herättämästä muistosta:
”Zakir ja kevät kertoo kevään herättämistä tunteista, mutta kirjassa on myös syvällisempi ulottuvuus. Zakir pohtii, mitä tarkoittaa, kun on kevättä rinnassa ja saa kuulla äidiltään, että jotkut jopa rakastuvat keväällä. Zakir alkaa pohtia, voisiko hän rakastua. Kirja on kuvaus siitä, miten monenlaista rakkautta on olemassa ja miten rakkaus voi kohdistua mihin tai keneen vain. Kirja kertoo tunteiden lisäksi myös moninaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Tämä kirja antaa lukijalle hyvän mielen.”

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka Severinkangas

Kirja antaa hyvän mielen. Jo pieni esimaku antoi minulle hel….vetin pas….kan maun!

John Quiman

Kauniilla sanoilla myydään lapsille ilmeisesti hämmentävää soopaa.

Toni Lajos

Piehtaroimme suvaitsevaisuuden yltäkylläisessä puuteripilvessä, ja tähän höttöutopiaan on alistuttava, valtamedian ylistäessä, varjopuolista ainakin Ylen virnuilevat toimittajat vaikenevat. Omia lapsiaan kantaväestön yrittäessä suojella tältä kivikautiselta kulttuurilta, natsin ja rasistin kalvakkaan kaapuun sinut oitis kiedotaan.

Peter Kreisler

Kirjan mainitsema moninainen rakkaus tarkoittaa varmaan sitä, että yksi mamu raiskaa monta kantasuomalaista. Tätä tulkintaani tukee se, että kirjassa mainitaan rakkauden voivan kohdistua mihin tai keneen vain, eli useita kohteita. Määritelmä ”mihin vain” tarkoittanee naisia, sillä eräässä uskonnossa ei naisilla ole sielua eivätkä he siten ole ihmisiäkään.

Jukka Ketonen

Mitähän pervoa siellä taas tuputetaan? Vai?

Marko Kristian

”moninaista” ryöstelyä ja pahoinpitelyäkin on ollut uutiset taas viimepäivät täynnä.
Muistetaan lapsoset sitten suvaita kun ryöstetään, pahoinpidellään, nöyryytetään ja uhkaillaan.
”Asiakirjoista käy ilmi, että nuorukainen katsoo ryöstö- ja uhkausepäilyjen johtuvan hänen etnisestä taustastaan.
– Hän vetosi siihen, että poikani olisi rasisti.”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009830867.html

Marko Kristian

Ja näitä sen kun vaan lisää tulee..

Nuoret kertoivat miehelle, että tekijöinä oli jopa noin 30-päinen porukka, josta osa oli Itä-Helsingistä. Joukossa oli maahanmuuttajataustaistaisia nuoria, nuoret kertoivat miehelle.”
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/6203368

Ilkka Manttari

Niin. Sanotaan että ei saa tehdä maahanmuuttokysymystä, mutta se on kuitenkin se mihin voidaan vaikuttaa helpoimmin.

John Quiman

Helpoin tapa välttää ongelmia on ihan normaalistikin aina ollut se, että ei lasketa ongelmia ja ongelmantuottajia omaan elämänpiiriin.

Ilkka

Amerikassa on sanonta, ” Aita tekee hyviä naapureita.”

Ilkka Manttari

En ollut kuullut tuota, mutta niin totta.

Ilkka Manttari

Ei vielä tuo editointi toimi, mutta pätee myös kansaiväliseen politiikkaan. Ehkä pohjoismaat on jonkinlainen kummajainen kun ovat fiksuja ja nuo avoimet rajat on toistaiseksi hyväksi todettu. En tiedä tulevaisuutta. Toivottavasti Ruotsikin ryhdistäytyy. Euroopan suhteen olisin paljon pessimistisempi.

John Quiman

Tanskassa on muutettu linjaa. Ruotsissa on alettu muuttaa linjaa. Eivät voi muuttaa radikaalisti hyvin äkkinäisesti, joten on toivoa, että nuo muutokset ovat hyvä alku jatkon uusille tiukennuksille. Kun jotkut maat luovat esikuvia ongelman ratkaisemisesta, on toisille helpompaa seurata mukana jatkossa. Itä-Euroopan esimerkit ovat hyviä, mutta kontrasti on niin suuri, että lännemmässä ei pystytä sulatamaan niitä esimerkkejä. Muutos, jos muutos tulee, tulee vähitellen, mutta mielellään nopeasti, eikä ole pieni yritys oikeaan suuntaan, joka sitten jää siihen.

John Quiman

Varmaan noin, koska aita auttaa kunnioittamaan naapurin tonttia, etenkin, jos siinä on piikkilankaesteet ja vielä sähkökin.

Ilkka

Onko moninaisuuden ylistys pakko ottaa vastaan tai omaksua. Tuskin, joten ei muuta kuin selväsanainen ei kiitos.

John Quiman

Ideologinen puppu on sen tarjoajien mielestä absoluuttinen totuus, joten jokaisen velvollisuus on uskoa siihen. Onneksi he eivät päätä kenenkään velvollisuuksia, eivät vaikka kirjoittaisivat valheisiin perustuvia lakejaan. Haluavat totalitarismia, jota he kutsuvat demokratiaksi, kuten kansandemokratioissa on tapana.

Tästä ajasta selviävät ehjinä vain ne, jotka eivät retkahda tuohon ideologiseen puppuun.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa