Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ruotsia ravistelee ampumavälikohtausten aalto – poliisiylijohtaja varoittaa ennennäkemättömästä jengisodasta

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Frankie Fouganthin.

Ruotsin poliisiylijohtaja osoittaa sormella Ruotsissa toimivia ulkomaalaisia jengejä pommi-iskujen ja murhien määrän noustua korkeammalle.

Ruotsissa on meneillään ennennäkemätön veristen jengisotien ja ampumavälikohtausten aalto, Ruotsin poliisiylijohtaja Anders Thornberg sanoi keskiviikkona maassa tapahtuneiden kuolemaan johtaneiden ampumavälikohtausten viikon jälkeen.

”Ruotsissa on viime aikoina tapahtunut ennennäkemätön määrä murhia ja pommi-iskuja”, poliisiylijohtaja Anders Thornberg korosti keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

”Useita 13-15-vuotiaita poikia on tapettu, rikollisen äiti murhattiin kotonaan, nuori mies ammuttiin kuoliaaksi matkalla töihin Uppsalassa”, poliisiylijohtaja sanoi.

”Murhien tilaajat löytyvät usein ulkomailta”, Thornberg lisäsi.

Ruotsissa on tällä viikolla tapahtunut useita ampumavälikohtauksia: yliopistostaan tunnetussa Uppsalassa neljä, joista kaksi oli kuolemaan johtaneita, ja Tukholmassa kaksi, joissa 13-vuotias poika sai surmansa, kertoo unkarilainen uutistoimisto Magyar Hirlap.

Ruotsissa on käyty jo vuosia jengisotaa ase- ja huumekaupan hallinnasta, eikä kasvavan maahanmuuttajaväestön aiheuttama väkivalta ole vierasta Ruotsille. Maassa tapahtui ennätysmäärä ampumisia ja murhia vuonna 2022, minkä vuoksi maa leimattiin ”Euroopan vaarallisimmaksi maaksi”.

Ruotsin poliisin mukaan vuonna 2022 kirjattiin 90 pommi-iskua ja 101 pommi-iskun yritystä. Elokuun 15. päivään 2023 mennessä maassa on tänä vuonna kirjattu 109 pommi-iskua.

”Rikollisjengien väliset konfliktit ovat vaatineet monien viattomien ihmisten hengen”, Thornberg korosti.

”Kansalaiset pelkäävät ja turvattomuus kasvaa. Tämän vuoksi olemme nostaneet terrorismin uhkatasoa Ruotsissa”, poliisiylijohtaja lisäsi.

”Olemme pidättäneet useita henkilöitä ja takavarikoineet aseita muun muassa Uppsalassa, jossa tilanne on hyvin vakava”, 70 kilometriä pääkaupungista pohjoiseen sijaitsevan kaupungin poliisiviranomainen Ulf Johansson korosti keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Vuonna 2022 Ruotsissa kirjattiin 391 ampumavälikohtausta, joista 62 oli kuolemaan johtaneita, kun vuotta aiemmin oli ammuttu 45 ihmistä.

Vaikka Ruotsia johtaa konservatiivihallitus, joka on luvannut torjua suurimman osan väkivallasta aiheuttavien vaikutusvaltaisten rikollisklaanien rikollisuutta, hallitus on toistaiseksi osoittautunut tehottomaksi.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta:

Ruotsin poliisi­ylijohtaja: Rikollisjengit kasvavat 1 000 uudella jäsenellä vuodessa ja tilanne vain pahenee

Ruotsi: 30 000 mukana jengiväkivallassa

Ruotsin poliisiylijohtaja: ”Emme tiedä, miksi Ruotsissa on niin paljon rikollisjengejä”

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Gamla du Friia, vai miten se nyt menikään ? Kuinka pahaksi tilanne päästetään ennen kuin oikeasti aletaan tekemään jotain. Hyysäämisen aika on ohi seuraavaksi pitää kokeilla ihan muuta. Muuan Halla – aho kirjoittti liki kaksikymmentä vuotta sitten näkemyksen, josta voi sanoa että se oli liki profetia. Hän nimittäin kertoi ihan kansantajuisesti mitä tulee tapahtumaan, mutta koska punavihreiden poliitikkojen mielestä kansantajuinen kirjoitus on rasismia, päädyttiin maalittamaan halla-ahoa, ja keksimään syitä sille kuinka yhä syvemmälle viemäriin valuva yhteiskunta onkin todellisuudessa täyttä kukoistusta.

Sama koettiin sitten kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Halla-ahon puheet ja ajatukset tuomittiin ennen sitä russofobisina, mutta kun ” russofobisen ” ajatukset kävivätkin toteen, alkoi jopa äärivasemmalta kuulumaan NATO:le myönteistä puhetta. Sitten koitti hetki kun Sanna Marin, totta kai kellokas kun oli, esitti oman puolueensa kokouksessa kannattavansa pommien pudottamista venäläisten niskaan, hurrattiin kuorossa kuinka sanna osaa sanoa nerokkaasti asiat. Sitten se sama halla-aho, siis se joka oli jo paljon aikaisemmin kertonut kantansa, jatkoi omien näkemystensä julkituomista kertoen että hänkin haluaisi yhden pommin minkä voisi tiputtaa putinin niskaan, niin mitä tapahtui. Vihervasemmisto tiuski että tässä se taas nähdään, Perus – Suomalaiset ovat ihmisvihaajia, eihän ” sivistyneen ” ihmisen pidä haluta toisille pahaa. SANNA MARIN halusi pommittaa venäläisiä, ja toivoi että tulosta syntyy, mutta kun halla-aho sanoi leikillään että haluaisi oman osansa, se olikin taas rasistista puhetta. Se mitä tässä nyt yritän kertoa rautalangasta väännettynä liittyy siihen, että ruotsin tilanne on ja pysyy yhtä happamana, kun ne joilla olisi vastaus kuinka pitää toimia jätetään aina paitsioon rasisteina, ja viimeinen sana annetaan viherkommunisteille jotka haluavatkin pelkkää anarkiaa.

Ilkka Manttari

Ja diskuteeraaminen jatkuu.

Marko Kristian

Mites nyt noin?
Meidän poliitikot ja media on sanonut mm ”monikulttuurisuus on rikkautta-ei mulla muuta”
”Ruotsi on maailman turvallisin maa”
”maahanmuuttajien rikollisuus on vain äärioikeiston propagandaa” jne..

Toni Lajos

Poliisijohto osoitti sormella tunkeutujien suuntaan, taitaa se sormi olla liian heppoinen murhien estämiseksi? Pelihän on menetetty, pullantuoksuisten hetkien aika on ohi, myös meillä.

Peter Kreisler

Sitä saa mitä tilaa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa