Yle uutisoi 14.7. Keskustan kansanedustajan Antti Kurvisen ehdottaneen Ylen aamussa sanojensa mukaan feminististä aluepolitiikkaa syntyvyyden kohentamiseksi.
Kurvinen pohti Ylen aamussa yhdessä sosiaalidemokraattien Elisa Gebhardin ja kokoomuksen Karoliina Partasen kanssa syntyvyyttä lisääviä toimia. Vallitseva mielipide oli, ettei syntyvyyttä saada lapsilisiä korottamalla nousuun. Yhteiskunnallisen muutoksen tulee kaikkien kolmen keskustelijan mukaan tapahtua ennen kaikkea ihmisten arvoissa.
Gebhardin mielestä nuoriin kohdistuneet leikkaukset ja raskaussyrjintä työssä ovat suurimmat esteet perheen perustamiselle. Erityisesti naiset määräaikaisissa työsuhteissa pelkäävät perheen perustamista. Gebhard huomautti, miten Orpon hallitus toimillaan pyrkii helpottamaan määräaikaisten työsopimusten solmimista.
Partanen ehdotti Kelan pääjohtajan ehdotusta mukaillen, että esikoisesta maksettaisiin korkeampaa lapsilisää, koska ensimmäisen lapsen jälkeen pariskunta on nykyiselläkin tukitasolla todennäköisesti hankkinut lisää lapsia. Nykyinen hallitus onkin Partasen mukaan korottanut lapsiperheiden etuuksia, mutta hänen mielestään laajemmat korotukset muodostuisivat Suomen taloudelle liian raskaiksi.
Kurvinen kritisoi Suomessa vallitsevaa ilmapiiriä ja syytti Orpon hallitusta tulevaisuuden uhkakuvien ylläpidosta. Hänen mukaansa eritoten nuoriin pariskuntiin tulee luoda luotto siihen, että huominen on eilistä parempi. Nykyisen hallituksen säästötoimet sekä jatkuva poliittisissa päätöksissä talousahdinkoon vetoaminen ovat Kurvisen mielestä satuttaneet lapsiperheitä enemmän kuin heille suoraan kohdistetut etuudet ovat heitä auttaneet.
Kansanedustajan mukaan perusongelmakohta on se, etteivät miehet ja naiset kohtaa toisiaan. Miehet kouluttautuvat vähemmän ja jäävät useammin syntymäpaikkakunnilleen asumaan, kun naiset puolestaan muuttavat pois korkeakoulutuksen perässä.
Ratkaisu miesten ja naisten välisiin eroihin löytyvät Kurvisen mukaan feministisestä aluepolitiikasta. Hän ei Ylen aamussa kerennyt kertomaan sen pitemmin ajatuksestaan, mutta Ylen toimittaja Terhi Upola soitti
kansanedustajalle myöhemmin asian tiimoilta.
Jälkeenpäin Kurvinen kertoi, että matalan koulutus- ja tulotasonmiehet harvemmin tulevat isiksi. Hän katsoo myös, että vähemmän koulutetuilla miehillä on vakavampi riski syrjäytyä, joten hän toivoo koulutus- ja elinkeinopolitiikan luovan sivistystä ja työpaikkoja laitaseuduille.
Antti Kurvinen lausuu, että tässä yhteydessä feminismi on käypä työkalu maaseudun miesten puolustamiseen.
Lähteet: Yle, Ylen aamu: Yle Areena
(Kirjoittanut: Ilari Lapikisto)
Helsingin ”huonoissa” lähiöissäkin alkaa olla kohta tonnin pienen asunnon vuokra. Verot ja kaikki muut pakolliset siihen päälle, niin ns normaali duunista ei jää enää juuri mitään.
Teet siis joka päivä töitä että sulla on kämppä pikku boxi jossa käyt nukkumassa sillon kun et ole töissä.
Ehkä kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin lähtee sieltä maaseudulta tänne matukatujengien keskelle.