Kolumnit

Venäjä on jo hävinnyt

Terrorisminvastainen operaatio Itä-Ukrainassa. Kuva: Wikimedia Commons. File:Anti-terrorist operation in eastern Ukraine (War Ukraine) (27843153986).jpg. Lisenssi: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic.

 

Kaikki tietävät jo, että Venäjä tulee häviämään. Edes Kiina ei halua katkoa välejään koko muun maailman kanssa tukemalla Venäjää kuin korkeintaan niin vähäisesti, ettei ketään kiinnosta. Ukrainalla on maailman tuki takanaan, se saa jatkuvasti raha- ja tavaralähetyksiä siinä missä Venäjä eristetään maailmasta.

 

Venäjä näyttää isolta ainoastaan maa-alueensa takia, todellisuudessa väestötiheys on harva. Venäjän ainoa rahoituksen lähde sodalle on fossiilisten polttoaineiden myynti Eurooppaan, mutta ne korvataan muilla energiamuodoilla ja kaikki kaupankäynti Venäjän kanssa katkaistaan. Meilläkin aukesi juuri uusi ydinvoimala.

Venäläiset palkkatrollit uskoivat hankkivansa vuosikaudet suunnitellulle Ukrainan sodalle suurenkin joukon kannattajia suomalaisten arvokonservatiivien, erityisesti kristittyjen piireistä.

Ilmeisesti sen takia, että ajattelemme tiettyjen feminismin äärimuotojen olevan hanurista, kuten Venäjälläkin yleisesti ajatellaan (vaikkakin intersektionaalinen feminismi on pienempi paha kuin Tšetšenian homovainot).

Kuvittelitteko oikeasti, että kansa, jolla on Talvisota ja Jatkosota vielä tuoreessa kollektiivisessa muistissa, kääntyisi terroristivaltion hyökkäyksen kannattajiksi koettuaan itse täsmälleen saman?

Yrittäkää ensi kerralla kalastella epäisänmaallisemmista porukoista. Kuten silloin taistolaisaikana, sieltä löytyy varmaan helpommin tarvitsemianne kansanpettureita.

99 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Palkka-armeijat

No nyt se selvisi miksi se Venäjän eteneminen on ollut normaalia vaikeampaa. Urainan puolella on taistelijoina USA:n harmaita sotilaita, eli entisiä armeijan palkkasotilaita jotka ovat ”eläkkeellä” mutta joita käytetään koviin paikkoihin etulinjoissa. Samoten sielä on maailman suurimman palkka-armeijan, BlackWateri (nyk. Academy), palkkasotilaita. Niillä on kalustoa ja niillä on miehiä. BlackWaterin suurimpia omistajia on Bill Gates säätiöidensä kautta. Eikä siis ole yllätys että se käyttää armeijaansa suojellakseen bio-laboratorioita joiden suurin omistaja/tukija hän on, jälleen kerran säätiöidensä kautta.

Mutta että vaikka nykyisellä tynkä-Ukrainalla on taustallaan maailman mahtavimman sotakoneistot, ei se pysty estämään Venäjän armeijan vääjäämätöntä etenemistä. Ei se ole reimumarssia, ei. Mutta määrätietoista.

Tätä taustaa vsten kun katsellaan Suomen NATO-kiimaa, niin mietn kuvittelette NATO:n pystyvän auttamaan meitä? Vai pitääkö meidän ensin ostaa Windows-lisenssejä että BlackWater tulee suojelemaan niitä?

Sarjavalehtelija Putin

Venäjän armeijan määrätietoista kansanmurhaa ja valtioterrorismia joo. Ottaa Syyriasta terroristeja käsikassaroikseen. Koko homma täyttää Nurnbergin oikeudenkäynnin edellytykset mennen tullen. Valtavat mies- ja kalustotappiot. Venäjän talous konkurssissa ja tulevaisuudessa hylkiövaltio, jolla ainoa kaveri pohjois-korea. Kyllä kannatti.

Nimetön

Taas yksi tylsimys. Al Nusralaiset, Al Qaidalaiset, Isislaiset ovat nimenomaan Kiovan hallinnon puolella taistelemassa. Ja sen puolen toimet ja epäeettisyydet, kansainvälisten sopimusten rikkomukset ovat samanlaisia kuin Isiksellä ja vastaavilla.

Venäjä ja Syyria taistelivat niitä vastaan ja ovat heidän arkkivihollisiaan.

Jukka Aakula

Hienoa tosiaan jos amerikkalaisia sotilaita on taistelemassa vapauden puolesta Venäjää vastaan.

Ukrainalaiset ovat sankarikansa kuten suomalaiset 1939.

Ilkka Forsten

Ajattelin sivistää itseäni, ja käydä lainaamassa kirjastosta Leo Tolstoin merkkiteoksen ” Erikoisoperaatio ja Rauha. ” Mutta ongelmaksi muodostui se etten löytänyt teosta, vaikka hain sitä hyllystä aakkosten mukaan ,eli E:n kohdalta. Sitten minua valistettiin ettei se sieltä löydykään, koska nimi on Sota ja Rauha, jota kritisoin koska putin on sanonut ettei ukrainassa ole meneillään sota vaan erikoisoperaatio.

Nimetön

Operaatio on käynnissä olevan sodan…operaatio. Ukrainassa on ollut meneillään Kiovan hallituksen kansainvälistä sopimusta rikkova hyökkäyssota 8 vuotta.
Tosin, kun Amerikkalaiset ovat tehneet hyökkäyssodankäyntejään, ja myös ilman sodan julistusta, he ovat kutsuneet täysin omaa intressiä ajavia täystuho-massamurhaavia sodankäyntejään operaatioiksi.

Venäjä on sotateknisesti toiminut kuin kirurgin tarkkuudella [operaatio] siinä missä NATO-maat ovat vain räjäyttäneet kokonaiset kaupungit ihmisineen maan tasalle.

Joka kerta kun kirjoitat nolaat itsesi entistä enemmän.

Ansku2

Oottakaapa, kun se Putleri saa uitettua ne neljä maihinnousualusta tuolta Japaninmerenkautta joko Murmanskiin tai Itämerelle, niin alkaa tapahtua….ei kai ne ihan huviveneitä liene…

Amos Burgundilainen

Putlin.

Ryssän vertaaminen toiseen ryssään on järkevämpää.

Hitler sentään yritti päästä eroon bolshevikeista. Putlin yrittää vahvistaa tuon heimon asemaa.

Ilkka Forsten

Ei saa puhua pahaa venäläisistä, Puttelin setä suuttuu ja pyytää Mongoleita avuksi kun omia miehiä ei enää ole, ja pitäisi saada hoidettua ” erikoisoperaatio ” jolla pelastetaan venäläiset turistit joutumasta keskitysleiriin, kun uusnatsit heilaa ja marssii rauhaa rakastavan Kirsi Pihan ikkunan alla yötä päivää. Kenelläkään ei ole havaintoa koska tai missä näin olisi tapahtunut, mutta kun puttelin setä niin sanoo, on ” pravda ” kuultu riittävän laajalti.

Tomppa

Katso tämä lyhyt video, niin sinullekin selviää, mistä Ukrainan sodassa on kyse.
https://rumble.com/vxojpz-former-australian-special-forces-commander-riccardo-bosi-on-ukraine..html?mref=lveqv&mrefc=8

Ilkka Forsten

Niin mitä minun siitä piti oppia ? Ukraina on osa Venäjää, kyseessä on sisäinen sota, ( erikoisoperaatio kuten putin nimittää kansanmurhaa, josta hän syyttää muita, ) ja länsi haluaa ukrainan luonnonvaroja itselleen. Eikö saisi haluta, kun venäjäkin haluaa ja sillä, ( venäjällä ) on jo puoli maapalloa eli ei voi puhua edes välttämättömästä pakosta. Länsi haluaa tuhota venäjän, ahaa, mutta ei ole hyökännyt venäjälle vaikka venäjä on hyökännyt ukrainaan. Jos venäjä ja Putin on niin rauhan asialla, miksi hän uhoaa vanhoista rajoista ja höpisee ydinaseista ?

Putin on kaiken aikaa esittänyt operaationsa syyksi heikäläisiin kohdistunutta kansanmurhaa ja länsimaiden hyökkäystä itään. Missä on ne kansanmurhan joukkohaudat, ja koska venäjän raja ylitettiin länsimaisen armeijan voimalla ? Vaikka kyseessä olisi sisäinen kahina, onko suvaittava siviileihin kohdistuneet hyökkäykset, ja näen aika omituiseksi tavaksi ” auttaa ” omaa kansaa kun heidän elämänsä tuhotaan ja infra pommitetaan soraläjäksi.

Tomppa

Ymmärrän, Kansallissosialismin ideologian sokaisemana on vähän vaikea oppia mitään sellaista, joka kyseenalaistaa ideologian.No, jos tämä video kertoisi jotain. Kelaa reiluun kahteen minuttiin, jos et halua katsoa Putinin puhetta videon alussa.
https://rumble.com/vvztuv-ukraine-still-dont-believe-nazis-are-in-ukraine.html?mref=lveqv&mrefc=36

Ensio Wiren

Itse asiassa tuo video oli parempi kuin odotin.

Ei varmaankaan kannata odottaa, milloin harvinaisen umpimielinen Ilkka ottaisi oppia yhtään mistään joka ei tue hänen ennalta sementoituja mielipiteitään. Kaikki mikä ei ole ZOG:in, Washington DC:n. Pentagonin ja CIA:n hyväksymää tarinankerrontaa, ei ole muuta kuin disinformaatiota. Sellaisia ihmisiä on paljon tässä maailmassa. Esim. umpiuskovaiset Wahabistit ovat samasta puusta veistettyjä kuin Ilkka. Kun teelusikalla on annettu, ei voi kauhalla vaatia.

mr.rock and roll

tää on tätä pelolla hallintaa,kansakunnat jaetaan kahtia.helpompi hallita(eliitin toimesta,usa jne…)hajoita ja hallitse tekniikka…nyt täytys yhdistäytyä.

Ilkka Forsten

USA ei ole hyökännyt Ukrainaan, ellet ole huomannut, joten jätä nyt se ryssän trollaaminen vähemmälle. Putteli tykkää kyllä tuosta mielipiteestäsi, mutta ME emme tykkää, ja olet suomessa joten muista kenen leipää syöt.

mr.rock and roll

en oo kuule mikään ryssätrolli,vielä vähemmän amerikka on vapaa maa.

Ilkka Forsten

Mihin verrattuna amerikka on vähemmän vapaa ?

mr.rock and roll

mietippä sitä.

Tomppa

Sinä Samuel nyt et ymmärrä tuon taivaallista, mistä tässä kaikessa on kyse. Enkä ihmettele, kun olet yksinkertainen kansallissosialisti. Sinimustan Likkeen puolueprojekti on osoittanut, että kansallissosialismilla on alle prosentin kannatus Suomessa, ja hyvä niin. Sinimusta Liikkeen kannatus on jo aikaa sitten saavuttanut saturaatiopisteensä ja nyt eri kaupungeissa tapahtuva kannattajakorttien kerääminen tuottaa enää vai yksittäisiä kannattajakortteja, jos edes niitäkään. Tervemenoa politiikan unholaan natsit.

Ilkka Forsten

Ja tervetuloa kommunistit, niinkö ?

Tomppa

Jaaha, Kansalainen oli poistanut täysin asiallisen kommenttini. No, toistetaan se nyt tässä. Ei kommunismia tietenkään, vaan vapaa ja itsenäinen demokrattinen Suomi, jolla on oma riippumaton keskuspankki, oma valuutta, oma rajavalvonta ja oma armeija. Kansainvälisiä sopimuksia tehtäessä Suomen kansallinen etu on oltava ensisijainen. Toisin sanoen, sen kaltainen hyvinvointivaltio, joka Suomessa oli vielä 1980-luvulla. Muistanet, jos et ole ihan poikanen. Suomihan pilattiin 1990-luvun alussa pankkikriisillä presidentti Mauno Koiviston johdolla. Olen individualisti, joten en kannata mitään kollektiivista yhteiskuntajärjestelmää ja siitä syystä vastustan sekä kansallissosialismia että kommunismia. Ajattelen henkilökohtaisesti, että kollektivismia kaipaavat ihmiset ovat pelkureita ja tarvitsevat siksi kollektiivin ympärilleen, jotta voisivat tuntea olonsa turvalliseksi.

matti mainio

Ukrainan sodassa häviäviä ovat Ukraina, Venäjä ja koko Eurooppa. Venäjän ja Euroopan vaikeudet ja heikentäminen on jonkun muun etu. Se joka saa siitä hyötyä, ei varmaankaan halua edistää sodan loppumista, päin vastoin. Sodan laajeneminenkin, vaikka myös Suomeen, voi olla toiveena ja jopa tavoitteena.

Ilkka Forsten

Niin kuin kenellä ?

Pekka

Yhdysvaltain petrodollari on tällä hetkellä ihan romahduspisteessä, Kiina ja Intia ovat alkaneet käymään öljykauppaa omilla valuutoillaan, arabimaissa ei vastata puhelimeen Bidenin hallinnolle, paras kommentti mitä kuullut asiasta niin jenkkilässä demokraatitkin ovat sitä mieltä ettei tätä olisi ikinä tapahtunut Trumpille.
Nyt ollaan siinä pisteessä että enää vain kolmas maailmansota auttaa. Amerikkalaiset alkaneet Euroopan sekoittamisen jo 2015 pakolaisaallolla. Nykyisestä koronasta ovat asiantuntijat sanoneet hyvin hiljaa ja hyvin kapulakielellä että se on ihmisen valmistama.
Amerikkalaisten hännystelijöille koittaa surkeat ajat, ihan sääliksi käy Taiwania. Kiinan ja Yhdysvaltain viimeaikaiset tapaamiset joissa Yhdysvallat on koittanut painostaa Kiinaa olla käymättä kauppaa Venäjän kanssa ovat kaikki päättyneet siihen että, Kiinaa ei kiinnosta jenkkien pakotteet, sen sijaan ovat nostaneet kerta toisensa jälkeen Taiwanin kysymyksen esiin.

Ilkka Forsten

Kyllä Kiinaakin kiinnostaa pakotteet, ovat jo nyt hyvin huolestuneita oman talouskasvunsa laskusta kun Ukrainan sotaa käydään. Ei kiina ole mikään maailman napa, se on yhtä lailla sidoksissa kauppaan ja kauppasuhteisiin kuin muutkin. Jos niille olisi yhdentekevää missä mennään, miksi he ovat ilmaisseet huolensa asioiden saamasta käänteestä ?

Pekka

Yhdysvaltojen ongelma on että se julistellut vuosien varrella näitä sotiaan ja talouspakotteitaan vähän joka suuntaan, korvaavaa öljyä on nyt käyty ruinaamassa jopa Venezuelasta jolla silläkin on omakohtaista kokemusta näistä pakotteista. Muun maailman näkökulmasta Yhdysvallat on kuin koulukiusaaja jonka uhrit ovat nyt huomanneet kiusaajansa olevan heikkona. Kansainvälisestä porukasta todennäköisesti vain Eurooppa(suurin osa siitä), Australia, Uusi-Seelanti, Japani ja Kanada seisoo jenkkien puolella tapahtui mitä tahansa. Muut tuskin alkavat kärvistelemään ruoka ja energiapulassa ihan vaan koska jenkit pyytää tai uhkailee, jos alkaa niin eiköhän seuraavissa vaaleissa valta vaihdu kun kansa saa tarpeekseen.

Pekka

Kiinan virallinen kanta JUURI NYT

Kiinan kuuluisa uutisankkuri Liu Xin kommentoi eilisiä Kiinan ja Yhdysvaltojen neuvotteluja yhdellä lauseella

Liu Xin kuvaili Yhdysvaltain hallinnon varovaista asennetta Kiinaan seuraavasti: ”Voitko auttaa minua voittamaan ystäväsi, jotta voin keskittyä lyömään sinua tulevaisuudessa?”

”Ystävällä” tarkoittaa Venäjää.

K.Lehto

Kiina ei pidä tilanteesta, mutta on varautumistoimillaan ilmaissut, että Eristyksissä itä-blokkiin Venäjän kanssa on pienempi paha kun alistuminen länsiblokille.

Pekka

Kiinalle tämä on elämän ja kuoleman kysymys, lännen globalistien pitkäaikaisena tavoitteena on ollut saartaa Venäjä joka suunnalta ja tehdä siitä yhtä kamala p-läpi kuin Ukraina on nyt ja pilkkoa maa osiin, siis valtioiksi jolle he pystyvät sanelemaan kaiken. Jos Venäjä kaatuu samanlaiseksi lännen nukkevaltioiksi on suora maayhteys kiinan rajalle ja Kiina on käsittelyvuorossa seuraava. Itse sanoin 3-5 vuotta sitten työkavereille että länsi puuhastelee suurta sotaa Kiinaa ja Venäjää vastaan, pitivät hulluna.

Pertti Kähkönen

Ukraina oli matkalla kohti demokratiaa ja markkinataloutta. Putinille tämä ei käynyt, joten Venäjä päätti taannuttaa Ukrainan takaisin persläveksi. Sinunkaltaisesi haluaisivat varmaan Suomenkin pysyvän pois Natosta, palaavan takaisin suomettuneeseen aikaan, Venäjän vasallivaltioksi, kuten Valkovenäjä. On teikäläisillä kyllä harhaiset ja isänmaanvastaiset mielipiteet!

Pekka

Ukrainan talous täysin kuralla, korruptio tapissa, velka tapissa ja talouden tulevaisuudensuunnitelmat rakennettu EU-tukien varaan joka on Ukrainan tapauksessa on kyllä täyttä toive-elättelyä.
Zelenskyi vähä aika sitten huuteli suureen ääneen Munchenissä että tarvitsee ydinaseen Venäjää vastaan, mahtoiko olla kokkeleissa silloinkin, kyllä Ukrainassa on presidenttiä myöten niin kaikki vialla ettei Ukraina ollut kyllä matkalla yhtään mihinkään parempaan.
Tästä Zelenskyin väitetystä kokaiiniriippuvuusta muuten löytyy netistä aika monta todistevideota(etsivät löytää), väittävät myös että tämä olisi yksi keino millä häntä ohjaillaan päätöksenteossa. Tuntuu olevan yhtä virallinen salaisuus kuin Bidenin seniiliys.

Tietenkään en halua Natoon jonka sotasuunnitelmiin Suomi sopii ainoastaan hyvänä taistelukenttänä ja kansana jonka miehet voi uhrata viimeiseen mieheen vähän niinkuin Ukraina nyt. Kuka tervejärkinen haluaa liittyä tuhoon tuomittuun häviäjien kerhoon joka on rakennettu hiipuvien Yhdysvaltojen ja dollarin varaan? Suomen pitää pysyä puolueettomana, poissa kaikenlaisista maamiinakielloista, suunnitella kaikki infrasta ja rakennusmääräyksistä lähtien siten että tänne hyökätään, ehkä jopa kaivaa asematkin valmiiksi. Huonoimmin Venäjä on Ukrainaa vastaan pärjännyt suoralla hyökkäyksellä siellä missä on parhaiten valmistauduttu.
Natoa ei tuskin on enää 100 vuoden jälkeen mutta kauppaa käydään varmasti senkin jälkeenkin, toivottavasti moneen suuntaan.

Ilkka Forsten

Mutta Kiinan kauppa pyörii lännen valuutalla, ja kauppakumppanit ovat maksukykyisiä. En oikein jaksa uskoa että kiina alkaa ruplapeliin tai Venäläiset suostuvat ottamaan käyttöön Renminbi:n. Jos kiina päättää kallistua liikaa putinin syliin, sillä tulee olemaan taloudelliset vaikutukset joita ei haluta nyt kun kasvuaika on parhaimmillaan ? Miksi kiina kaataisi oman talouden nousuhdanteen putinin takia, sillä hänkin ( putin ) saattaa vielä joutua palatsivallankumouksen myötä väistymään, ja mitä sitten tapahtuu ? Myykö esimerkiksi öljyntuottajamaat kiinalle sen tarvitsemaa öljyä jollakin valuutalla, mikä ei ole kansainvälisesti noteerattu.

Pekka

Länsi maksukykyinen? Velkainen korkeintaan.
https://i0.wp.com/factsmaps.com/wp-content/uploads/2018/01/30-countries-with-the-highest-lowest-debt-to-gdp-ratio.png
Vanha kartta ja saattaa olla muuttunut entistä huononpaan suuntaan länsimaissa.

Anonyymi

Kirjoittaja on kyllä noin niinku sotilaallisesti ajatellen harvinaisen pihalla asioista

Tomppa

Älä muuta sano. Pihalla kuin lumiukko.

Journalistinen pilleri rappio

vetääkö valtamedian journalistit rappio länsi maiden huumeita
jotka ostetaan matuilta
ei kai kukaan muuten voisi rustata ukrainan sota lööppejä ja nato kiimaa tuohon tahtiin
selvin päin
eli suomen valtamedia on rappiolla
ja puutini tietää että sanomakonsernin journalistit ovat sekaisin kuin lumi ukot
yhdestä liberaalien saavutuksesta eli amfetamiinista

Ilkka Forsten

Samaa se väitti Ukrainasta, mutta lisäsi siihen että natsien vakavat hyökkäykset venäjän kansaa kohtaan, sekä heidän suorittama kansanmurha täytyy saada loppumaan vaikka murhaamalla kaikki ukrainalaiset, ja sitä se tekeekin.

matti mainio

Iltalehti iloitsi että Joe Bidenin suosio (joka muuten on ollut kovassa laskussa jo vuoden) on noussut Ukrainan sodan takia. Eli Biden ja demokraattit kokevat hyötyvänsä sodasta, eli heille sodan jatkuminen on vain plussaa. Samalla ehkä jo miettivät että kasvaisiko Bidenin ja demokraattien suosio edelleen, jos Venäjä saataisi hyökkäämään myös Suomeen ja Suomikin nyt jotenkin mukaan sotaan. Biden ja demokraatit miettivät epätoivoisesti kaikkia keinoja lisätä kannatustaan ennen loppuvuoden välivaaleja, joissa ennusteet povaavat heille tällä hetkellä tappiota.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=wADRLylszgs

Kyllä tää höpönassu ei mene koko kautta..ja tulee yhä kamalampaa amerikkalaisille…sitä kaklatusta ei kuuntele kukaan kovin kauan…mutta toki oli hienoa että kamala kertoi Saksassa missä Ukraina on ja mikä sen isompi naapuri on nimeltään. 😀

Ilkka Forsten

Osta isompi foliohattu, entinen tuntuu puristavan päätäsi.

John Quiman

Vähän lennokasta, mutta periaatteessa kyllä USA:n demokraatit keksivät mitä vaan voidakseen kasvattaa suosiostaan. Tähän asti ovat kyllä saaneet päinvastaisen vaikutuksen touhuillaan.

Suomeen Putteli ei hyökkää, sillä ei noilla resursseilla hyökkäillä kunnolla edes Ukrainaan. Siinä samalla sulaa kalustoa ja miehiä suuret määrät. Tulee niin suuret tappiot, että Venäjän uhka vähänkään puolustuskykyisille naapureilla pienenee olennaisesti. Jatkossa Venäjäkin oppii ja rakentaa armeijansa paremmin. Sitä varten tulee varautua ja mieluiten liittoutua, niin uhka on poissa todella pitkäksi ajaksi.

Luin jostainväittämän, että Putin ei tiennyt armeijansa olevan noin heikoilla, koska oli panostanut armeijaan paljon rahaa, mutta rahat pääosin katosivat korruption koukeroihin ja Putinille luotiin armeijasta parempaa kuvaa kuin mitä se oli todellisuudessa.

Ilkka Forsten

Montako venäjän maavoimien uusinta Armata panssaria on nähty rintamalla ? Vastaus, ei yhtään, koska se on surkein tekele vuosikymmeniin. Koko venäjän panssarikalusto nojaa T-72 vaunujen eri variaatioihin, ja on tuhottavissa varsin helposti. Putin ei tajua edes omassa maassaan miten paljon korruptio syö varoja, ja miten paljon aseteollisuus voi vetää valtion tissistä rahaa.

Saksalaisista sanottiin toisen maailmansodan jälkeen ettei heillä ollut mahdollisuutta voittaa sotaa, koska logistiikka, siis joukkojen huoltoyhteydet venyivät liian pitkiksi. Nyt venäläiset on kivenheiton päässä omista rajoistaan, ja huolto ei toimi. Ei polttoainetta, ei ruokaa, ei vettä, eikä motivaatiota..

Putin pitää puheen, johon on PAKKO osallistua yleisönä, ja venäjän perinteet muistaen taputtaakin pitää vielä puoli tuntia puheen jälkeen, muuten on epäisänmaallinen. Stalinin aikoina oli sama ongelma. ( Ihmeellinen yhteensattuma eikö vaan. ) Kun ” Isä aurinkoinen ” piti puheen, oli yleisön taputettava loputtomiin, jolloin kehitettiin systeemi että soitetaan kelloa kun saa lopettaa tämän valtavan suosionosoituksen. Stalinin aikaan alkoi sisäiset puhdistukset, ja nyt putin sanailee ihan vastaavia juttuja. Voi olla että joitakin vuosikymmeniä myöhemmin taas kaivellaan esiin luita joukkohaudoista, ja todetaan että nämähän ovat putinin hallintokauden tulosta. Onneksi vainajat rehabilitoidaan, sillä kaikkihan tiedämme että kuolleille on tärkeää kuulla ettei he olletkaan väärässä. Silloin on vaan hankalampi selittää että kuolleet on saksalaisten kättenjälkiä, mutta ilmeisesti yhä voidaan epäillä että syylliset olivat ukrainan natseja siellä Moskovan takamailla.

Kommunistinen pas****avaltio kipuilee taas ja suurin hörhö olettaa että aikaa voi kääntää taaksepäin. Olettiko joku vakavissaan että putin kykenisi muuhun kuin samaan mitä hänen oppi-isänsä ovat tehneet ? Jo siitä olisi voinut alkaa päättelemään jotain, kun vaaleissa valittiin Putin – Medvedev – Putin – Medvedev – Putin. Missä demokratiassa tai oikeusvaltiossa Presidentivaalit käydään niin että jo äänestyspäivänä toinen ehdokkaista ilmoittaa olevansa seuraava presidentti ? Venäjällä tulee taas olemaan, ja on jo, se sama dilemma että kolhoosin palosta koituu suurimmat vahingot kun seuraavan vuoden vaalituloksetkin paloi samassa rytäkässä.

Runtiti-pou

Putin uhkasi jo suoraan SUomea helmikuun puheessaan. Ikään kuin se olisi seuraava listalla. Siten on turha haaveilla täällä mitään tukea Venäjälle. Mitä nyt kepupoliitikot Saarikko etunenässä yrittivät, mutta galluppien jälkeen on ollut hiljaisempaa

mr.rock and roll

haluan tietää missä putin on uhannut suomea?ainakin valtamediassa varmaankin…ketkäs omistaa v.mediat.

Ilkka Forsten

RT kertoi, sikäläinen YLE joka laulaa juuri sitä virttä mitä puutarhatonttu haluaakin.

Mr.hilti ja sepeli

Kyllä niillä venäjällä sille on puhumispönttö jossa seisoskella puhumassa, on se nähty nojatuolissakin(venäjällä) ja se varmaan omistaa ne tuolit jos ei omista se sanoo omistavansa ja sitten se omistaa ne, ei se suomeen saavu puheitaan pitämään sen enempää kuin suomen presidentti lennä madagasgarille puheitaan pitämään..

Jerry Cotton

Tuosta puhuttiin jo aikaa sitten, että propaganda selviää nykyään parissa päivässä. Kiinalta ei ole pyydetty apua jne. Täällä tulee räikeää nato-propagandaa ja jos tuon itsestäänselvyyden toteaa, niin on putinisti. Putin ei itselläni mene tunteisiin suuntaan, eikä toiseen. Sen sijaan Ukrainan WEF-pomo… samanlainen katastrofi näyttää olevan kuin Kanadassa ja muuallakin. Ukraina on ampunut pian 10v omiaan ja tuosta ei edes puhuta mitään faktoja, jos jotain pientä joskus on. Vaihtoehtomediakin on ollut tuosta varsin hiljaa. Media näyttää siis olevan siis WEF:in hallussa ja uutiset sen mukaisia.

mr.rock and roll

samaa mieltä,siun kanssa.jotenkin se raha huumaa hyvänkin Miehen/Naisen pään.

Piikkilampaat

Missä luulette ryssän alustat olevanne kun ihanteenne idän diktaattori Suomeen hyökkää, mietikääpä sitä.
Voin kyllä kertoa että teillä on pas…sin lähtö heti kun sota syttyy.

mr.rock and roll

kaivaudu bunkkeriin.

Tuumailija

Heti kun natoon päästään, niin on näytön paikka.
Karjala ja Petsamo otetaan takaisin vaikka väkisin, onhan meillä tuki ja turva rapakon takana, liittolaisiakin vaikka millä mitalla.
Kannattaa käyttää yllätysetu edukseen ja tehdä aloite eikä jäädä odottelemaan.
Nyt mennään sinne uralille saakka, vapautetaan suomensukuiset kansat ikeestä.

mr.rock and roll

kaikki tietävät jo,että venäjä tulee häviämään…siis ketkä kaikki?tuntuu olevan vähän toisinpäin.

Ilkka Forsten

Koska venäjä on hävinnyt sotansa, ja näyttänyt koko maailmalle miten naurettava armeija sillä on. Pelkkää tunarointia kolme viikkoa, ja kärttyinen pikku-ukko nillittämässä koko maailmalle miten vallataan kaikki maat kun vauhtiin päästään. Ksymys kuuluu vain millä muskeleilla se sitä yrittää, kohta on rahatalous nutullaan ja sotilaiden motivaatio hevon vi***sa.

Juha

Jep. nyt lähtivät Putinin esikunta Moskovasta Ural vuorten tunnelien uumeniin.. mitähän seuraavaksi..

Sodoman ja Gomoran kohtalo koittaa kaikille synnin pesille.

mr.rock and roll

ois mukava tietää,paljonko samuel alholle maksetaan tuosta p..ka propagandasta.hmm…älä tee huorin.

Lucky Luke

Täällähän varsin hyvä kommentointi kun ei ole pelkkää Natokiimaa moderoitu näkyviin kuten esim.PT-media on ottanut ilmeisesti länsirahoitusta vastaan ja alentunut Iltap..kan ja Hesarin tasolle. Nousi pisteet tälle kanavalle. Hienoa työtä Kansalainen. Pyrkikää tasapuolisuuteen ja oikeuden mukaisuuteen ”vihollistakin” kohtaan.

Mr.hilti ja sepeli

Huh huh no on se tietenkin tasa-arvoista, että vainoharhaiset skitsotkin saa kommentoida… Oletko varma, ettei vessan pyttysi ime ja lähetä pa..apapereitasi suoraan joillekkin länsirahoituksen turvaamille sivustoille tai peräti cia:lle josta ne sitten ottavat juttunsa?
Onko mahdollista, että paperitehtaat ottavat länsirahoitusta vastaan ja myyvät sitten wc-paperia niin halvalla, että sinullakin on sitä mahdollista ostaa ja näin vakoilevat sinua?
Suosittelen sinua jatkossa polttamaan käytetyn wc-paperin putkipostilla tiedustelupalveluille lähettämisen sijaan.

Mr.hilti ja sepeli

Muuten villli veikkaus tosiaan, että olet oikeussa olen nimittäin lähes varma, ettei yksikään venäläinen maksa pteelle tuskin kiinalaisetkaan kiinostuneita ovat, veikkaan, että tosiaan euroja ottaa tililleen, veikkaan myös että harva ihminen ihan missä vaan stanissa lukee tuota tuskin on rahoitusta sieltä suunnasta, luultavasti somalitkaan ei lukupaketteja rahoita…

Piikkilampaat

Japanin ravartiosto oli tänään kuvannut lähellä omaa merirajaansa täyteen sullotun venäjän sota-aluksen, ei kauaa tarvitte miettiä mistä kävi hakemassa sotakalustoa.
Kiinasta.
Siinä on toinen maa venäjän kanssa johon ei kenenkään kannata luottaa.

mr.rock and roll

siinä taas yksi propagandan uhri.

Piikkilampaat

Sinä olet yksi putinin, diktaatorin p…kalevittäjä.

Tomppa

Sinä olet tietämätön typerys. Ottaisit asioista selvää sen sijaan että unelmoit kansallissosialistisesta Suomesta.

Tomppa
Piikkilampaat

Joillan on silmät päässä ja aivot tallella, eikä olla kuin kaltaisesi putinin aivopesemä mitätön kusialusta.

mr.rock and roll

minä en ole mikään putin fani.seison totuudessa,vaikka se kuinka p….a olisikaan.

Ilkka Forsten

Tule sanomaan tuo päin naamaa ja omalla nimelläsi, niin katsotaan kenestä se kusialusta tulee ? Vit***n kommunisti, sinulla ei ole tulevaisuutta jos tilanne alkaa kuumenemaan, lähdet soppajonosta ennen kuin puten lättäjalkaiset marionetit ehti sanoa aamen.

Mr.hilti ja sepeli

Olet vissiin kivet aivoissa rullannut syvään ripuliiin, onko joku joskus sanonut sulle, että otaisit asiosta selvää ja lue muutakin kuin(tähän jotain) ja rullalautailit sitten suoraan pa..a kasaan josta poimit vaatteet ja aatteet 🙂

Ansku2

Eikös niitä ”maihinnousuveneitä” ollut 4 kappaletta soutamassa pohjoista kohti…mielenkiintoista vain, että menevätkö Murmanskin satamaan vai Itämerelle…venäläisillä nimittäin noita rantautumispaikkoja on nyt aika vähän….onneksi…Mustalle merelle eivät pääse, onneksi Turkki älysi estää…

Oikeaa tietoa

Jaa jaa… Karttoejn mukaan ovat edenneet ihan mukavasti. Eivät tosin riemumarssia mutta eteneminen on väjäämätöntä. Siitä kertoo jo sekin kun Azov:it räjäytti sen teatterin joka oli tyhjä ja koittivat vierittää syyt Venäläisten niskaan. Mariupol on saarrettu ja sielä odotetaan vain antautumista. Ja niitä kahta Ukrainan provokaatiota jotka aiottiin tehdä moskeijoihin. Koittaen jälleen saada näyttämään Venäjä syylliseltä.

https://thesaker.is/day-20-a-few-short-updates/

Kohta on puoli Ukrainaa hallussa. Eikä Ukraina voi mitään. Se on vääjäämätömän pitkittämistä. Saas nähdä koska ymmärtävät antautua.

Piikkilampaat

Mene sinä helvetin ryssän p..kalevittäjä helvettiin.

Tyrsky

Anna sen kertoa. Kyllä eri näkemyksiä voi esittää ja silti olla isänmaallinen suomalainen. Ryssävihaa ei suvaita, mutta tarvittaessa ryssä pitää tietenkin toimittaa ryssänhelvettiin. Pitää vain tietää missä raja menee. Suomessa se raja menee Suomen rajan kohdalla. Tämä on ryssärealismia.

Oikeaa tietoa

Juuri näin. Tosiasiat on tosiasioita. Ihmiset jotka välttelevät avointa keskustelua pelkäävät. Ja ovat liian kapeakatseisia johtaakseen joukkoja. Avoimuus ja laaja-alaisuus tuo totuden esiin.

Ilkka Forsten

Niin että sinäkö johdat joukkoja ? Voit olla ihan varma ettei tämä kansa kulje sinun punalippusi perässä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Oikeaa tietoa

Olenhan sentään pataljoonatason upseereja. Missä on sinun arvosi puolustusvoimien asteikolla?

Ilkka Forsten

Niin olen minäkin, ja sinua vanhempi joten alahan herroitella.

Oikea tietoa

En usko. Mikä oli kursinumerosi?

Lue enemmän, luulet vähemmän

No, ehkä näissä on sitten sellaista ainestoa joka sinua kiinnostaa ja tukee näkemysiäsi:

https://thegrayzone.com/
https://www.moonofalabama.org/
https://thesaker.is/
https://southfront.org/
https://www.thelastamericanvagabond.com/

Antoisia lukuhetkiä. Ehkä sen jälkeen osaat jo erottaa Luhanskin aj Donetskin kansanarmeijoiden linjat Venäjän linjoista. Ei ne kaikki ole samoja vaikka Suomessa niin esitetään.

Ansku2

Siis mitä….tällaista en ole vielä kuullutkaan….että ukrainalaiset olisivat todellakin itse räjäyttäneet teatterinsa, jossa pommisuojassa edelleen melkein tuhat kansalaista….vai oliko ne venäläisiä siellä satimessa ? ei oikein nyt loogista tuo ylläoleva tarina …

Zardex

Kommunismi elää nyt juuri lännessä ja sitä pakkosyöttää Euroopan tuhoamiseen pakkomieltynyt USA, Natottajat ja Venäjä-vihaajat sen hyödyllisiä kommunisti-idiootteja.

Piikkilampaat

Täällä mellastatte te putinistit, ihailette psykopaattia ja diktaattoria.
Te aiheutitte sen että tämä saitti on nyt ilmoitettu esivallalle ryssän propaganda levittäjänä.

mr.rock and roll

mee nukkumaan,uinu pois ukkis traumas.

Piikkilampaat

Mieti tuota ryssänuolija kun ovesi murretaan.

Kainuunkonkari

Kännissä kirjoittelu ei ehkä tee vahinkoa autotallin ovelle, mutta nolottaa aamulla.

mr.rock and roll

vitut mikään mikään ryssän nuolija ole.minun pää ei kestä tuota ns.”lännenpas..a”.seison totuudessa.vaikka pas..a satais niskaan.

No?

…ja mitä sitten?

Arto Leppänen

Huono asia jos Venäjä häviää taistelun Syvää Valtiota vastaan..

Zardex

Ei häviä. USA:kin tietää sen, lähettää aselasteja kiireen vilkkaa lisää Venäjän pommitettavaksi ennen kuin taistelut ehtii loppua. Niille se on tärkeää, että sotateollisuus saa rakentaa lisää.

Piikkilampaat

Ryssä ei enää nouse mistään, tuo pas..maa on tuhottu ainakin 50 vuodeksi eteenpäin, yksikään maa ei enää venäjää tunnusta, tuo maa tullaan tuntemaan terroristimaana.

Ansku2

Onneksi siellä tuossa ajassa vaihtuu vetäjä, siis onneksi, jos on onneksi…..iso maa ja vallanhimoisia tuntuu riittävän….Gorbatshov oli hyvä yritys, Jeltsinkin oli hyvä valinta, mutta tykkäsi liikaa vodkasta….

Zardex

Jeeea, länsi voi painaa loputtomasti digitaalista rahaa, Venäjällä on pelkästään loputtomiin energiaa, ruokaa, metalleja ja paljon kultaa, ja kiinalla kaikkea loputtomiin paitsi energiaa ja metalleja… Länsi voi elää ilman kaikkea tuota ikuisella digi-printterillä, digi-ID:llä ja rokotteilla jotka tekee kuolemattomaksi.

Hessu

Mä en voi uskoa sun juttuja koska samppa taisi kolumnissaan antaa ymmärtää että olet venäläinen palkkatrolli jonka kohderyhmä on arvokonservatiivit kristityt.
Tästä todistaa se, että tuot esille aivan erilaista näkökulmaa, mikä ei ole selitettävissä muutoin kuin että olet putinisti tai kommunisti, vai ovatko ne sama asia, varmaan täytyy olla. Pidän lisäksi erittäin todennäköisenä että huippuhybridiexpertit Jessikka Aro ja Riski Ryyheläinen myös todistaisivat sinun olevan ehta venäläinen palkkatrolli.
Eli älä yritä!

Zardex

Miksi muuten Suomessa ei ole koskaan keskusteltu Trolli-armeijan perustamisesta? Nämä trolli-armeijat, NATO:n ja Putinin siis, kun kylvävät niin paljon kauhua vihollisissaan ja sitovat valtavasti vihollisen huomiota. Se voisi olla merkittävä lisä puolustusvoimiin.

Viilipyttyjä

Ehkä siksi että suomalaisilla kiehahtaa niin helpost yli ja ne paljastuu. Trolliarmeijaan tarvitaan nopeaälyisiä ja rauhallisia henkilöitä.

Ilkka Forsten

Mistähän se johtuu kun putinin venäjällä ei saa kertoa mistään mitään, ellei asiaa ole ensin hyväksytty kremlin punakoneen valvomossa. Kommunismisi alkaa olemaan liian läpinäkyvää, olethan sentään väittänyt vuosia ettei antifa ja varisverkosto ole kommunistien juttuja. Antaako Li Anderson sinulle valtuuden puolustaa lilliputtia jolta on kadonnut koko todellisuudentaju ? myönnä pois, olet ryssän asialla.

Tyrsky

Vaikutat jämäkältä kaverilta, jolla on arvot ja suhteellisuudentaju kohdallaan. Kenties olen itse turhan hidas, mutta pakko myöntää miten olen taipuvainen uskomaan juttuja deep staten olemassaolosta. Ne kaiketi eivät ole Putinin trollitehtaan tuotoksia. Moni oikeamielisistä näyttää ne sellaisiksi kuitenkin mieltävän.
Löytyykö DS-näkemystä?

Ilkka Forsten

Olet sikäli oikeassa ettei tämä maailma ole sitä mitä katutasolta nähdään tai tiedetään. Toisaalta on myöskin asioita mitkä voi päätellä nojaamalla historiaan, ja kuten tiedämme, ei Venäjän historia ole se kaikkein luotettavin tietolähde. Sikäisillä on tapana kuvitella että nousu johtavaan asemaan tarkoittaa automaattisesti esimerkiksi sitä, ettei rehellisyyttä enää tarvita. Tästä johtuen informaatio mitä sieltä tulee, ottaa oikeudekseen muunnella totuutta kaiken aikaa. Putinin puheet on suunnattu sille katutason ” musikalle ” joka elää vielä toinen jalka kommunismin juoksuhaudassa.

Putin esittää ukrainan tilanteen ikään kuin toisen maailmansodan jatkumona jossa hän rynnistää pelastamaan ihmiset fasismilta. Tämä onnistuu, sillä venäläisen kansanluonteen yksi ominaispiirre on olla välittämättä siitä mitä päättäjä tekee, kunhan hän on näyttävinään vahvalta johtajalta. Mikä olisi parempi tapa ohjata kansan käsityksiä kuin synnyttää kuvitteellinen uhka lännestä, siis hyökkäys kohti itää pyrkimyksenä kaataa venäläisyys. vanhempi kansanosa muistaa viimesodan, ja venäläinen historianopetus on viimeaikoina alkanut taas laittamaan omia tulkintojaan menneistä tapahtumista. Kirjoitukset joissa Suomi aloitti Talvisodan, loi karjalaan keskitysleirejä ja tuhosi jopa enemmän venäläisiä siviileitä kuin saksalaiset, antaa aika hyvän perspektiivin sille millä korteilla putin nyt pelaa.

Jos joku ( venäläinen ) oikeasti viitsisi miettiä nykyistä tilannetta, tulisi eteen kysymys, miksi niin monet nyt lähtevät venäjältä kohti länttä, jos täällä odottaisi kansanmurha ja vainot mitä putin ylläpitää retoriikassaan. Ei kai kukaan juoksisi paikkaan mikä tarjoaa joukkohaudan ? Yleisesti lännessä luullaan että putinin valta on ylittämätön, ja sitä kuunnellaan Kiinan rajalla asti. Tsaarin aikaan moni ei edes tiennyt kauko-idässä että valta oli vaihtunut kommunistiseen hallintoon vuonna 1917. Venäjä koostuu niin monista etnisyyksistä, ettei siellä kaikki ole yhtä mieltä tästäkään hallinnosta. Sota ukrainaa vastaan on putinin oman harhaisuuden tuotos, jolla hän yrittää luoda ympärilleen sädekehää uutena tsaarina ja erehtymättömänä kansanjohtajana. Venäjän armeijan täydellinen alisuorittaminen kuluneen kolmen viikon aikana, on osoitus maan asevoimia heikkoudesta, mutta putin ja hänen lähipiirinsä uskoi että ukrainalla on vielä vähemmän haluja sotimiseen. Se oli laskuvirhe, ja poliittisesti ajateltuna putinille umpikuja. Nyt hänen on jatkettava sotaa koska muu tulkittaisiin arvovaltatappioksi sotilaallisen tappion lisäksi. Hän haluaa pitää kiinni kynsin hampain luomastaan sankarimyytistä.

Tähän nojaa myöskin uhittelu millon mihinkin suuntaan, ja suoranaisten valheiden esittäminen faktoina. Joku on menossa nutulleen venäjällä, ja sota ukrainaa vastaan oli se ikivanha konsti kääntää kansan huomio pois sisäisistä ongelmista. Nyt on vaan ongelmana se, että nykyisin ei edes venäläisiä kansana voi pimittää kaikelta. Venäjälle ei ole hyökätty, ja maa ei siis ole sodassa se osapuoli jota oltaisiin hävittämässä. Jos sota olisi kohdistunut venäjään, on satavarmaa ettei yksikään raja länteen olisi enää auki, eikä venäläisten joukkopako kotimaasta onnistuisi. Kun puheissa alkaa vilahtelemaan sanat kuten vieraiden maiden omaisuuden kolektivisointi, putinille epämieluisien oligarkien tuhoaminen jne, on temppuvalikoima lopuillaan. Jo vuosia on suuntaus ollut se, ettei armeija tahdo saada alokkaita palvelukseen kun ihmiset ovat tiedostaneet mitä se tarkoittaa. Rekryytit laitetaan ” sotaharjoituksiin ” joista tullaan kotiin sinkkiarkussa, ja omaiset ei saa kysyä mitä tapahtui ja missä. Kaikki putinin arvostelu tulkitaan sanomaksi heikentää venäjää, vaikka todellisuudessa kyse on hänen oman vallanmenetyksen pelosta. Venäjällä pelätään totuutta, joka on historian saatossa johtanut täysin mielivaltaisiin lakeihin.

Ukrainan kansalla voisi olla ihan oikea syy haluta irtiottoa venäjästä, sillä Stalinin hallintokaudella ukrainan kansa väheni neljällä miljoonalla, jotka kuolivat nälkään. Stalin vei kaiken viljan tuottaen nälänhädän. Jos laitetaan tähän pieni konteksti, niin saksalaiset ei koskaan tuhonneet sotareissullaan moista määrää ukrainalaisia, ja he tulivat lännestä, siis sieltä mitä putin nyt väittää hyökkääjäksi vaikka on itse matkalla idästä länteen. Tämä ei ole mikään suuri isänmaallinen sota, tämä on ukrainan kansaa vastaan suunnattu valloitusretki.

Tyrsky

Asiaa kirjoitit eli en haasta esitystäsi. Tällaisessa asetelmassa ehkä sen verran kannattaa kuunnella venäläisiäkin, koska he jos ketkä tietävät lännestä paljon sellaista tottakin mitä lännessä ei kansalaisille missään tapauksessa kerrottaisi.
Faktat kiinnostavat, tulipa ne keneltä hyvänsä, vaikka tietysti riski puolitotuuksiin ja manipuloiduksi joutumiseen kasvaa aina käärmeitä kuunnellessa.
Kuinkahan kattavaa on globaali DS?
Täällä spekuloidaan ja tavallaan esitetään asiat juuri siten kuin hankkeen puuhamiehet ovat sanoneet:
https://oikeamedia.com/o1-177600
Silti on vaikea arvioida onko tilanne noin vakava, vai onko kyse vain eliitin korkealentoisista visioista. Tekniikka ja infra on kyllä jo olemassa.

K.Lehto

Saksalaiset eivät myöskään tiettävästi, -tai pikemminkin todistettavasti,koska monion toki kaikenlaisya tietävinään- , syyllistyneet sotarikoksiin. Toisin on aluksi saksalaisten puolella ja lopuksi heitä vastaantaistelleiden ukrainan nationalistien laita. Näitä samoja Ukrainan joukkoja ja heidän perillisiään on USA suojannut sotarikossyytteiltä, syyllistänyt rikoksista saksalaisia ja pitänyt yhteyksiä näihin Ukrainan verikosto ryhmittymiin tähän päivään saakka käyttääkseen näitä jälleen erilaisia vihollisiaan vastaan, niin Venäjää kuin Euroopan kansallismielisiäkin.

Nimetön

Oisko sinulla suositeltavia linkkejä tuosta?